Мерките в Кюстендил ще стават още по-строги?

От днес маските на открито са задължителни
10 фев 2021 13:07, Петя Славова
23
Мерките в Кюстендил ще стават още по-строги?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради високия брой на заболели с коронавирус в Кюстендил, от днес маските на открито са задължителни. От областния кризисен щаб предупреждават, че могат да бъдат предприети и по-строги противоепидемични мерки. Това ще стане ако заболеваемостта надмине 500 на 100 хиляди души, отбеляза пред БНР областният управител Виктор Янев.

Още по темата

"Ако заболяемостта стане над 500, може да се наложи да се спрат и учениците в гимназиалния етап. Да не говоря, че ще затворим може би и ще направим някакъв режим на търговските вериги", коментира областният управител.

По думите му, ситуацията с пандемията се следи много внимателно. Що се отнася до маските, в първия ден от влизането в сила да се носят и на открито контролните органи ще проявяват толерантност и няма да налагат глоби.

Освен задължителното носене на маски и на открито, другата мярка, разпоредена от кризисния щаб, засега - до 21 февруари, е филтър за влизащите в градската поликлиника. Това е по искане на джипитата с кабинети в комплекса, каза Виктор Янев.

В местната болница има вече около 80 заболели с COVID-19. В областта за последните 24 часа са установени 48 новозаразени с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
След Перник лагерът за изтезания се премести в Кюстендил ! Долу ГЕРБ!
22
2
 
6
 
! Отговори
УНГ преди 3 години
Теста може да е безплатен, но не е безопасен! С чуствителни или възпалени синуси ти се разказва играта. Главоболие, треска, болка в областта на слепоочието, усещане за запушен нос, кашлица, болки в гърлото... Това при превода на български, от листовката за информирано съгласие на производителя на теста липсва! А ГЕРБ искат и на три годишни в детските градини да го правят!
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
о Боже , и в Кюстендил ли се развихря новия фашизъм , Сър....
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой близък е със пневмония и отрицателен пср. Вкараха го в ковид отделение и чак след два дни, третия пср се получи положителен. Ако не го бяха вкарвали, щеше да си е обикновен грип.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата мярка е забрана за седене на пейка, и затваряне на парка. Те така се спира вирус! Екип британски учени са го доказали!
18
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Защо в заглавието отново е написан въпросителен знак след твърдение?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13, Грип няма! Болничен вече всичко е ковид. Но трябва да се изследват. Каква ти е логиката? Да не зарязават с грип, но с ковид може? За да се докаже - тест, безплатен.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До знака яко пандемия, след знака вече няма.
15
3
 
17
 
! Отговори
МЕРКИТЕ ИДЕЯТА преди 3 години
Само да отлагат във времето необходимото преболедуване на цялото население и естествен имунитет без ваксини. Мерките САМО ВРЕДА и НИЩО друго освен злоупотреби с власт, пари и терор върху хората. Вместо за ЕДНА ГОДИНА ДА ГО БЯХМЕ ПРЕБОЛЕДУВАЛИ ВСИЧКИ и ДА бяхме забравили за този грип ЩЕШЕ ДА СТАНЕ, АКО НЯМАШЕ НИКАКВИ МЕРКИ И ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА НИЩО.
14
0
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тези не усещат ли,че с тези мерки ,от които няма никакъв ефект,ще предизвикат отгоре си ефекта на лавината? Или са мазохисти?!
13
1
 
16
 
! Отговори
УНГ преди 3 години
Не разбрах, ако не ти бръкнат в носа чак до мозъка няма да те пуснат в поликлиниката? И не може да идеш до джи пи-то да си вземеш болничен? И ако си с истински грип продължаваш да заразяваш на работното място? Браво ГЕРБ!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обжалвайте тия тъ пи мерки бе, хора! Докато седите така тихо и мирно, на ид иод ти все ще ви правя управляващите. На чело с оня, дето само глупости дрънка и по снимките дори в тоя сайт е без задължителен намордник назакрито.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мерки, без мерки - заболеваемостта си расте. Щото това е естествения ход на епидемиятя според Мангъров.Вечерни часове, фашизъм - всичко е за други цели. Нямя да спадне заболеваемостта зараяди мерките ви!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми като търпите...
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зомбирането ще продължава и целта е да бъдат затворени хората за изборите
8
3
 
6
 
! Отговори
Кюстендилски СЛИВИ преди 3 години
Жени там ще си защитават ли сливите с маски? Да не вземе да скочи раждаемостта на ковид бебета мутанти.
7
3
 
26
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Голям смях са тези с некадърните им мерки! За инфекциозно заболяване за да обявиш епидемия се искаше 250-280 на 10 000 болни, не заразени. Сега за Ковид 19 са измислили нова трактовка, а именно : 200 - 300 - 500 на 100 000, тази трактовка е измислена за да е угодна на управляващите по цял свят, като същите управляващи са добре заплатени за да продължат да вършат това което е препоръчало правителството в сянка! Участваме в един световен заговор! В този заговор вирусът се използва с други цели!
6
1
 
21
 
! Отговори
Абе тия нещо? преди 3 години
Кюстендил е само началото. Скоро и в цяла Бг нови малоуууумни мерки, писна ми на........
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли сега за филтъра ,ако си болен,няма влизане в пиликлиниката?!? Щеше да е комично,ако не беше трагично! Ама па ше спрем вирОса , ти да видиш?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако заболеваемостта е 500 на 100 000 то това е едва 0,5% заболели.Променете критерия.Най-добре е поне 10 000 заболеле на 100 000 население или друго 5 цифрено число.