Д-р Симидчиев: Трябва да намалим скоростта на разпространение на COVID

Основните неща, които работят, са мерките и ваксинацията
11 фев 2021 22:45, Анисия Иванова
29

Изглежда, че започва нов пик на пандемията. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в "Денят ON AIR".

"Имаме нови варианти на вируса, които започват да работят срещу относително неподготвен имунен отговор, но извън това поведението на хората е това, което позволява на вируса да се разпространява", коментира той.

По думите му ако спазваме мерките, пандемията не може да се разрази до такава степен.

"Трябва да направим всичко възможно, за да намалим скоростта на разпространение на пандемичния процес. Това включва 2 неща - мерки и ваксинация", категоричен бе пулмологът. Той посочи Израел като пример и доказателство, че спазването на мерки и ваксинирането довеждат до резултати и пандемичният процес стихва.

"Понеже биваме обливани ежедневно с огромни количества информация, голяма част от която е разнопосочна, хората са повече объркани. Недоверието в институциите и в авторитетите води до това, че когато те са на една позиция, хората почват да слушат всичко останало и в резултат на това сме много разделени", посочи д-р Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение и относно ваксината на AstraZeneca и това трябва ли тя да бъде прилагана на хора над 65 г.

"Факт е, че ваксината има малко по-ниска имуногенност. Факт е, че платформата като такава, е удачна, защото позволява по-достъпно и по-бързо да се направи ваксината и да се съхранява при условия, които позволяват нейното поставяне от общопрактикуващи лекари. Това не са малки предимства, независимо че има по-малка ефикасност", изтъкна пулмологът.

По думите му хората, които се ваксинират, изграждат антитела, които може да не са достатъчни да предотвратят заболяване, но в повечето случаи предпазват от тежко заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
жалко преди 3 години
ИСимитчиев се продаде за едни ваксини!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато здравеопазването се превърне "масльонка" за смазване колелата на англо-саксонската икономика така ще бъде. Купуваме ваксини /колкото ни дадат/ от америка и англия. Защо се правят /нашите управници/ че руска ваксина няма. Заради геополитическата война. "Астра зенека" е едно недоработено подобие на руската. Регистрираха го без трети етап - точно като руската. Сега "върви" третия етап. И каква е разликата. Само това че е Английска и трябва да се мълчи. Ако има Руска, тя е по добрата.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако правителството прояви разумност, ще прибере учениците за един месец и ще прави усилено ваксинация. За възрастните над 55 години да бъде задължителна. За хората до 55 доброволна. След това болест ще има, но смъртността ще намалее дръстично. Смърт почти няма да има. Лошо е за децата, че няма ваксина и за тях, и те като преболедуват безсимптомно после страдат от сърдечно-съдови заболявания /една част/.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е вече и умрелите разбраха че всичко е от училищата, даже и на кръчмарите им писна от това заиграване с учениците.
15
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До анонимен"Спрете се или се наврете в някоя пещера и си живейте там, а не да се бутате в общество!"Ако може в твоята пещера! Бих дошъл с удоволствие! Ако ме поканиш и дадеш адреса, разбира се/може и по GPS/!
14
2
 
5
 
! Отговори
Е, и? преди 3 години
Германците и те ли не спазват мерките, ако Ви бяха правилни мерките досега да бе изчезнал вируса, но реално това не се случва, с мерки без мерки все тая ...
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като приберете учениците и ще намалее, само че има един пудел който подскача около Баце и го баламосва да ги държи в клас
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се тоя що вече не е доцент )
11
4
 
8
 
! Отговори
Напротив преди 3 години
Трябва ударно населението да се срещне с вируса и да приключва по-скоро разпространението на вируса. Да не бавим неизбежното. А в същото време, нека желаещите се ваксинират.
10
3
 
17
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Горките вируси. От сезонни заболявания ги превърнаха в постоянни целогодишни. Така ще бъде докато командващите парада на този терор не си напълнят сейфовете. Толкова много глупости и манипулации не е имало в световен мащаб.Явно така е предвидено от години и най-после го реализираха.Жалко за човечеството.
9
3
 
14
 
! Отговори
Д-р Снагълс преди 3 години
"Имаме нови варианти на вируса, които започват да работят срещу относително неподготвен имунен отговор"Това е пример за величествена безмислица и поведение на плЮжек!"...но извън това поведението на хората е това, което позволява на вируса да се разпространява", коментира той."Това вече е Връх на глЮпоста, есть человек, есть проблем, нали "докторе".Демагогия на некадърността!
8
0
 
4
 
! Отговори
Брус Молотов преди 3 години
Великите сили се замерят с щамове.Какво ние тука можем да сторим?Носим си маските и да се молим
7
1
 
4
 
! Отговори
Joe преди 3 години
Де ги ваксините???
6
5
 
27
 
! Отговори
анкета преди 3 години
1.Тоя медицински смок си е продал душата на дявола (+)2.Не си е продал душата,а е загрижен за нашето здраве (-)
5
2
 
24
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Eто ви малко "абстракт" от вчерашния брой на италианския Secondopiano News: Two Italian nurses, a doctor and a pharmacist, all in their 40's have died of heart attacks after getting at least one dose of the Pfizer Covid Vaccine. Дори и с Гугъл Транслейт, иронията на автора се пренася. Поразровете и прочетете, нещата с "ваксината" не са никак еднозначни, макар, че всякакви капацитети ни убеждават, че да си сложиш ваксината е все едно да ти заменят смъртната присъда с помилване.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв нов щтам и няма и да има стига с тия лъжи и измами приберетеси осраните гащти и изчезвайте никой не ви иска вашите убийствени ваксини никой нама да се ваксинира пикливи лешояди да горите в ада забрана за всички ваксини стига няма нужда от никакви ваксини сложете си вие у *** тия ваксини вън мутри в затвора
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, сър
2
0
 
26
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Разбирай, още не сте изкукали и фалирали...
1
9
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
На кой вече му пука за тоя грип .оно хората вече всички го изкараха .