Доклад: Пандемията очертава важни предизикателства пред човечеството

Каква е ролята на гражданското общество по време на криза?
17 фев 2021 21:50, Красимир Ангелов
6

Пандемията очертава три важни предизвикателства пред гражданските организации, които засягат цялото човечество, се казва в доклад на CAF Global Alliance.

Необходимо е да се търсят и намират спешни решения, които са глобални по мащаб, но отговарят на местни и национални нужди. Трябват колективни усилия на гражданското общество и безценната роля, която то играе в подобряването на живота ни, нужно е още да бъде поощрявано дарителството, което да подкрепя гражданските организации, за да можем всички заедно да живеем в един по-състрадателен и обединен свят, посочват авторите на документа.

Докладът разглежда и работата на български граждански организации и платформи.

Каква е ролята на гражданското общество по време на пандемия и криза, станахме ли по-съпричастни и започнахме ли да даряваме повече и как гражданските организации могат да помагат за справянето с предизвикателствата - разговор по темата с Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация "BCause" в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задължават хората които работят или ще пътуват да си слагат ваксини. Дори пробутват документ да се подпише че НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ АКО СЕ СЛУЧИ ПРОБЛЕМ
4
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха :) :) преди 3 години
И като не искат Путин да "има влияние " в Европа с риск за здравето на хората то купуват само американски ваксини защото тогава нямало да има влияние на краварите над Европа :) :) :)
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията си има цел. Унищожавате на човешките и работническите права, полицейско насилие, богатите по богати и бедните много по бедни.....
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е въпрос на бизнес.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно предизвикателно :УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЙЕН ДА СИ НАПЪЛНИ ГАРДЕРОБА С ПАЧКИ ОТ КОМИСИОННИ