Жители на село против построяването на кучешки приют

Мъж вече е закупил 2 декара земя и скоро приютът ще бъде готов
Обновена: 26 фев 2021 12:04 | 26 фев 2021 11:05, Ния Христова
13
Жители на село против построяването на кучешки приют
Снимка: БГНЕС
Жители на благоевградското село Зелен дол събират подписка против изграждането на Спасителен център за бездомни кучета, съобщава bTV. 
 
Сиракът Бойко Гренцке вече е закупил 2 декара земя и приютът скоро ще бъде готов. 
 
Изоставян два пъти в живота си - от родители и осиновители, мечтата на Бойко е да помага на бездомните животни. Прави го вече 18 години.
 
"Мотивира ме това, че съм изоставен от американско семейство, както и от бългаското си семейство и пораствайки по домове за сираци, животът не ми е минал леко. Учителите ни научиха да правим добро и благодарение на тях станах човек и реих да помагам на бездомни кучета, защото реших, че каузата си заслужава", сподели Бойко. 
 
Мястото на сградата се намира между благоевградските села Логодаж и Селище. В нея ще има място за 50 животни, за които ще се търсят осиновители от цяла Европа. 
 
Бойко е сигурен, че неговата дейност ще бъде в полза и на хората, и на животните. По план животните ще бъдат настанени в центъра до няколко седмици.
 
Жители на село Логодаж обаче не са съгласни в близост до домовете им да има приют за кучета. Те са изпратили възражение до кмета и до председателя на общинския съвет. Според тях кучетата ще се разхождат в селото и се страхуват за децата си. Щяло да има неприятна миризма и мърсотия заради тях. 
 
Хората имат готовност дори да затворят пътя, ако исканията им не бъдат изпълнени.

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Вейхайвей преди 1 месец
До ДДРОнег

Като си ходил тъй много по селата направи ли ти впечатление че именно по селата масово се изхвърлят животни, най-вече кучета и котки. Правят го както от съседните села, така и т.нар. граждани. Има вече повече кучета и котки, отколкото овце и кози. Ние също се грижим за няколко такива кучета. Сутрин и вечер се хранят. Дори прибрахме кучето на един ***, който реши, че вече не му трябва.
9
1
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
До до 2
И на село съм бил, даже много съм бил !!!И ей сега в събота пак ще ходя !!!
И в кучешки приют съм бил, че осинових куче от улицата !!!
Относно селата и селските къщи : Повярвеай, че има и много чисти селски къщи, вече не е като едно време !!! Има къщи, къдетогледат само някое куче или котка, нямат селскостопански животни и не мирише !!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Вейхайвей преди 1 месец
До до 2

Предполагам си ходил на село преди 15-20 години, когато имаше животни. Сега вече не е така. Даже и да има барабонки не мирише на обор. Недей да лъжеш. Сигурно в града мирише по-хубаво, особено като минеш покрай препълнени контейнери. Пък за изпаренията от МПС-тата да не говорим. Успех на Бойко, пък разни п.......и да си гледат работата. И аз всеки ден обирам кучешки ....... по улицата. Не ме е срам да го правя.
7
0
 
12
 
! Отговори
Не на всичко преди 1 месец
Всички искат да им е хубуу, но и Фолксваген да искаха да правят завод там, пак щяха да са против. Майка ми беше от от едно село Хърсово, Делиормана. Като прекарвали жп линията за Силистра, местните башове гласували да минава далече, за не им гази кравите и така Исперих станал център на района
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без баланс между "правя си каквото си искам" и "съобразявам се с останалите" няма държава.
В Западна Европа, често няма да ти позволят да си построиш къща която да не съвпада с естетическия облик на останалите къщи от селото. Или строиш същото като съседа или не получаваш разрешително за строеж.
И какъв е смисълът да си скаран с всички съседи? Трябвало е да говори с тях преди да купи земята и да им обясни за какво става на въпрос и да помислят дали могат да намерят компромис или друго село.
5
2
 
12
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 месец
Гледах репортажа. Приютът не граничи със селото. Много сладки бяха доводите на една руса дама:кучетата са близо до магистралата, в близост има и река, която щели да замърсят, а тя се вливала в язовир и при сушави години оттам ще водоснабдяват Благоевград,според някакви изследвания тук бил най-чистия въздух на Балканите и не на последно място-децата й идвали тук да дишат чист въздух. Капака на всичко беше, че водещата посочи едно бездомно куче до тях, а една от бабите каза че имало такива .
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"че съм изоставен от американско семейство"

В Америка навършиш ли пълнолетие и те изритват да се оправяш сам. Не е като в България да живееш до пенсия при мама и тати.
3
12
 
25
 
! Отговори
до 2 преди 1 месец
Ти бил ли си в което и да е било наше село? Навсякъде по пътя има овчи и кози "барабонки" и мирише на обор. По скоро на кученцата ще им мирише, че душиците имат силни нослета.
2
3
 
31
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Идеята е благородна и дано я осъществи момчето !!!
Но и хората има тизвесвтно право !
Че кучетата няма да се разхождат из селото , то е ясно !
Но че ще има миризма и кучешки лай също е ясно !
Наистина е необходимо този приют да е на достатъчно разстояние извън селото !!!
1
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста глупави селяни.