Сигнали от Helpbook: Разбити улици, липса на осветление, счупени шахти

Потребител алармира и за задръстената от боклуци река през с. Билинци
27 фев 2021 18:36, Анисия Иванова
24

Снимка: Helpbook

След предприетите акции от отговорните органи по отстраняването на опасни кабели и ремонтиране на шахти и капаци, сигналите за подобни нередности, които пристигат в платформата на Helpbook.info не престават, но проблемите биват решавани в кратки срокове.

Ще ви представим част от тях: „Моля да се предприемат мерки за обезопасяване /отремонтирането/ смяна на капака на показаната на снимките шахта. Това опасно недоразумение се намира точно пред входа на жилищната сграда. Вижда се от самолет, че шахтата е опасна и не се знае какво е съдържанието й. Шахтата не само, че се намира пред входа на кооперацията, ами се намира на "тротоара", откьдето се предполага, че трябва да минават хора (според очевидци това някога е било тротоар). Пропадането на човек в нея е просто въпрос на време, както и показването на трагичнии нциденти и развяването им по медиите.

Също така, шахтата на самата улица, която е в непостредствена близост до сниманата, също е въпрос на време да пропадне поради преминаването през нея на тежка строителна техника! Улица "Преки път" (ако може да се нарече улица) на практика почти вече не съществува, тъй като няма нито улично платно (това е видно дори, ако сте с танк), нито тротоари. Съгласно чл.79, и чл.80 на ЗУТ всеки устройствен план е необходимо да осигури свободно движение на пешеходците като изискванията са ясно описани в закона. Моля да се даде нееднозначен отговор на следните въпроси, както и да се предприемат действия за:
1. Кога ще бъде отремонтирана и обезопасена шахтата на адрес ул. "Преки път", номер 21-23 ?
2. Кога ще се възстанови улица "Преки път", така че да не прилича на улица от следвоенно време?
3. Кога ще се възстанови улица "Кота 1050", която опира в "Преки път" в нормалния си вид?
4. Кога най-сетне ще успеем да видим в квартала нормални съдове за сметосъбиране (с други думи - кофи), които не са с изпочупени колела, капаци или нямат дупки по корпусите?“, резонно пита нашият потребител.

След изграждането на трасето на околовръстен път и честите задръствания на Самоковско шосе, улица в местността „Детска град“се е превърнала в алтернативен маршрут на не малко автомобили. Според автора на сигнала улицата е в безобразно състояние, без пътна настилка и осветление. След полагането на оптични кабели всичко е покрито с невъобразими ями и кал. Липсва уличното осветление както по посоченото трасе, така и на други улици в района, „Трябва ли да се случи поредния инцидент с фатален край, за да се вземат мерки?“, пита нашият потребител.

Отново получихме сигнал за задръстена от боклуци река, която минава през село Билинци, община Брезник. Молбата е да се вземат мерки за почистване и извозване на опасните отпадъци, които са потенциална екологична бомба.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Ganjo преди 1 месец
Вместо само сигнали, е хубаво и всеки да се хване и да свърши нещо.Първо да престанем да рушим и да замърсяваме. Вандалщина и свинщина е навсякъде.Няма цивилизована държава задръстена по площадите и градинките с бездомни кучета.Бъркаме градинките с кошчета за ***.Дори никой не се навежда да вдигне една хартийка и да е хвърли в кошчето.Прасето си обича ***.
21
1
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
До Бродяга
Пак е нещо. Но доста други и това не са направили. Мога да говоря с дни за Япония и Южна Кореа, но това между другото. Мога да успокоя патриотите в България,че БГ лиценз кисело мляко макар и най евтиното е най хубавото.Само посланик изкарал два мандата може да е изял повече от мен.Гръцкото е 4 пъти по скъпо,но експорт като готов продукт и т.н
20
2
 
2
 
! Отговори
Бродяга преди 1 месец
Никога не съм ходил ,но съм гледал много по тв. за Япония ,улиците са много чисти и най-вече главните булеварди. Гледал съм по дискавъри и т.н. ,разхождал съм се с Гугъл мапс също!
19
2
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
До Бродяга
Кога си спал в хотел в Токио за последно ,поне около летищата да кажем Ханета или Нарита. Аз капсули хотели дори не съм виждал,а само съм чел като теб.Има хотели за японци и за чужденци и кой както желае. Цените започват от 150 usd и нагоре. Hayat хотел са 360 Евро на вечер и т.н.Кобе биф от 100 usd за 100 грама в ресторант и т.н
18
1
 
2
 
! Отговори
Бродяга преди 1 месец
До бунгар

Ев Япония е много чисто ,чак да не повярва човек при толкова много народ ,хотелите в Токио са като морга отваряш едно чекмедже и това ти е спалнята ,за по бедните де.
17
3
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
До 15
Последните десет години съм живял в Южна Кореа и Япония. От година съм в България и немога да свикна с тази мръсотията по улици и градинки,доколкото ги има и приличат на нещо.Едва ли може да си представим разликата...
16
1
 
1
 
! Отговори
Добър ден свате! преди 1 месец
???
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бунгар

Е все пак държавата е населена с такива като теб!!!!!!!!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питам се защо не се учудвам?

От досегашните коментари виждам, че все още има свестни хора в България, но ми се струва, че другите вече преобладават!

Поздрави от Швейцария!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре дошли в Боколандия. Тук строим само магистрали и софийско метро. Останалите да д. хат супата
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СУтрин като изляза за колата, наведа се и събера някой блоклук и ги пусна в контейнера, живота е в малките жестове.
11
2
 
10
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Тази седмица три пъти правих уборка на 3 декара градинка в градска среда и напълних три торби с отпадъци всевъзможни. На следващия ден има отново изхвърлени отпадъци. Не съм видял никой да последва примера ми. Неможе да живеем като пра сета и трябва да го разберем това. Превърнах и едно сметище в градина,посадих 18 иглолистни дървета и 5 кг райграс. Откраднаха 3 фиданки ,които въстанових. Нека всеки се потруди да е чиста градската среда и природата и така ще се облагородим.
10
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Що се пените братя бългачета - властта ви дава да правите каквото си искате. Пише там някакви закони ама никой не смята да ви налага да ги спазвате. Правите каквото си искате. Що ви е скапан живота. Що ви са кални градовете, мръсни реките, съсипани тротарарите и градинките.
Това всичкото е щото сме "втори по ум след еврейте".
9
2
 
4
 
! Отговори
Ненормален работещ преди 1 месец
НЕдейте да хленчете! Поканете Бойко, той ще дойде с някой от отговорните фактори и ще му нареди! Направи до еди кога си и ми доклажвай. В замяна ще иска само вашите гласове.
Липсва ви прагматизъм и затова не сте за съзжаление, ходете между шахтите а за пияните, които се прибират вечер в тъмното от селската кръчма... За тях не се тревожете, пиян човек в шахта не пада!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бунгар

Те и сега си хвърлят клечките за уши пред входа, бирени бутилки и т.н...а си мислех по едно време че народа не е *** :))
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Особенно след Къкрина значи надали ще доживея някога да го видя асвалтиран предния път само запха дупките а парите по проект знам че са отпреди пет години кои изяде парите
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я минете по стария Севлиевски път 30 години не е пипа н и от разклона след това Къкрина Брестово госпожо маринова кога ще минете на сбора харесва ли ви тоя път на мен не
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
koi napravi tolko mrasno veee, nali ste golemi chistachi?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе не, не знаем в каква к о ч и н а живеем, сигнали "трябват", не просто да излезеш и да се огледаш. След 11 години още треперим за цената на хляба тока водата и бензина. Асфалт паша всичко друго е "оправил" и освинеткил.
3
1
 
10
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Цялата държава е вдно голямо сметище. Явно българина не знае какво означава чиста градска среда и публична хигиена.Чистотата и отнощенията между нас е основата на Културата.Изостанала работа...Великите българи. Ала..бала.