Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00,
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да броя колко луди новини ще има днес. Колкото до тази "новина" - еврейски модел мошенгии. Потрбители в мрежата направили петиция??! Мармота подписал ли се е?
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия неколцина 52 подписа ли са мярка
7
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бацилзащо си мислиш, че си нормален? Звучиш ми като неосъзнат куманист маргинал, който вярва в конспирации и заговори. Като тези от нисшите прослойки на обществото.
6
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането е доброволно, както и ходенето по заведения. Който има притеснения, да си седи у дома. Авторите на това идсане да си прочетат законите и да не прекаляват, защтото ми иде да отворя петиция с искане за образователен ценз и тест за интелигентност на клиентите.
5
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На страхливите клиенти да бъдат раздавани противогази и да седят с тях в заведенията.
4
5
 
67
 
! Отговори
Бацил преди 3 години
Всички яко изтрещяха! Телевизията и мрежата обработват хората постоянно и резултата е налице. Лудите ще станат нормални, а нормалните ще са малцинство.
3
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сервитьорите не носят противогази не им стъпвам в заведенията. Маските и ваксините не помагат, хора!
2
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да имат ваксинационни паспорти и да ги показват на клиента, а също и пср тест не по стар от 72 часа. Иначе не им стъпвам в заведенията!
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1984