Пак висок брой заразени с коронавирус - 2403, починалите са 83

Скача и броят на хоспитализираните и на тези в интензивни отделения
204
Пак висок брой заразени с коронавирус - 2403, починалите са 83
Снимка: БГНЕС

2 403 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие при направени общо 14 563 теста, oт които са 8233 PCR, а 6330 са с бърз антигенен тест. Това прави 16,5% от тестваните, показват данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията потвърдените случаи са общо 252 029, от които в момента активни са 33 227.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е, както следва: Благоевград - 104; Бургас - 63 ; Варна - 110; Велико Търново - 62; Видин - 11; Враца - 98; Габрово - 25; Добрич - 30; Кърджали - 25; Кюстендил - 50; Ловеч - 28; Монтана - 49; Пазарджик - 89; Перник - 60; Плевен - 129; Пловдив - 187; Разград - 11; Русе - 48; Силистра - 31; Сливен - 56; Смолян - 30; София област - 106; София (град) - 737; Стара Загора - 87; Търговище - 5; Хасково - 75; Шумен - 72; Ямбол - 25.

208 630 са излекуваните лица, от които 1 781 са регистрирани през изминалите 24 часа.

Още по темата
5009 са общо пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които се намират в болници, покачват се тези в интензивно отделение и вече са 423.

Поставените у нас дози от ваксините срещу COVID-19 към момента са общо 243 772, като за последното денонощие са 20 233. 41 525 са получили и втората доза.

Медиците, при които е потвърден новият коронавирус у нас, са общо 10 294. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 50.

Починалите с констатирана коронавирусната инфекция от началото на пандемията са 10 391, за последното денонощие случаите са 83.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Според НСИ смъртността от сезонен грип е между 0,0 и 0,4 човека на 100000 души население през последните 15 години. За 2019 смъртността е 0,2 починали на 100000 души население, което е 14 човека.Справка за смъртността от сайта на НСИ.
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уплаших се и отивам да се кастрирам.
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 129Отговарям ти, ама си го запиши! 1. Защото имат 5 пъти по-голяма гъстота на населението (дано да разбираш как това влияе на аерозолна зараза) 2. Защото се правят по 50-60 хил тестове на ден и се отчитат дори безсимптомни или много леки случаи. И 3 - най-важно. Сравни колко починали имат при 9.5 милиона население спрямо нашите на по-малко от 7 милиона. А ако искаш сравни жертвите на станалата печално известна Швеция, която е почти със същото население като Израел.
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавите, в които не взеха навреме подходящите мерки, епидемията зарази много хора. Типичен пример са Чехия и Израел, където много закъсняха с подходящите мерки и сега не могат да се оправят от много време. Някои така и не разбраха че последователността е подходящи мерки и недопускане на разтрастване на епидемията, а не липса на подходящи мерки, разрастване на епидемията, изпускане на контрола и мерки, които вече не помагар.
126
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕК сега срещнах един щам на улицата. Викам,защо толкова заразявате бе, пич, той вика тоя месец започнахме операция за повишено заразяване. Проверяваме дали сте оборудвани с маски,памперси и дали светлините ви са изправни....А, чакай, последното беше за друго.Също правим проверки за трезвеност като караме да надуват (Ковид) балон. Добре е да сте здрави,щото балонът е спукан и е нужно голямо напъване.
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112Нещата са логически свързани - има епидемия, има и ограничения, няма епидемия, няма да има и ограничения и децата ще могат да си тръгнат нпрмално на училище. Казано по друг начин, по-добре да изтърпим подходящите мерки за 3-4 месеца и да няма епидемия, отколкото да се влачим с години с неподходящи мерки и епидемия на вълни. В Китай, Тайван, Австралия, Нова Зеландия, Виетнам, Лаос, ... защо сега няма епидемия?
124
0
 
5
 
! Отговори
АНТИЗОМБИ преди 3 години
До: 129Ами защото са зомбита, сър! Ковидзомбита!
123
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
252 хиляди са общо потвърдените случаи на заразени с коронавирус от началото, а не общия брой на заразените с коронавирус от началото, които никой не ги знае колко са!Умножете смело тази цифра по десет, и може да смятате че два милиона и половина българи минимум са се срещали с коронавируса.В проценти това прави 41%. Когато станат 70%, тогава и пандемията ще се умори и ще "клекне".
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе. ЗОМБИТА. Овце проклети. В Израел, като взеха всички възможни мерки на макс, защо имат от два месеца хиляди и хиляди случаи? Зако имат над 5000 днес? Нали "мерки", че и са "ваксинирани"? А защо Непал без никакви мерки приключи с "пандемията"? А защо сте неспособни да търсите информация, да разсъждавате, а можете само да слушате битивито и да истерясвате?
121
3
 
5
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Има една песен на дует Ритон "Накъдето ми видят очите"...Уморих се... И аз така се уморих от липса на адекватност във всяко отношение по време на тази пандемия. Единствено са постоянни в битовите сметки. Честит 3-ти март Българи!
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да продължи живота нормално, трябва да спрем епидемията и ограниченията да останат само за идващите от чужбина, за да не внесат отново заразата. Редица държави го направиха и там си живеят нормално.
119
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 112Съвсем ясно е какво трябва да се направи - трябва да се спре разпространението на епидемията, както направиха в някои държави, например в Австралия.Спирането на епидемията започва с правителство, което може да го направи, а не да казва, че не могат да спрат епидемията, както заяви един министър от сегашното правителство. Това е голямият проблем с епидемията в България - правителството изобщо не се и опитва да спре епидемията и това е още от началото на тази епидемия.
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Хората казват: На война, като на война! Обикновена мъдрост! А за училищата не би трябвало толкова да се тревожим, защото имаме относително безопасен заместител - дистанционно. Да, не е същото, но мнго по-добре от нищо. А когато се усъвършенства, харесва ли ни или не, това е бъдещето на образованието. Дори и в момента, най-скъпите оферти за чужд език, музикални и инструментални курсове са онлайн. Вместо да се дърпаме, следвайте мъдростта: Всяка криза е възможност!
117
5
 
8
 
! Отговори
Учител в малък град. преди 3 години
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ: Имаме деца от села дето нямат пари за 1 пломба, в нашият малък град има 1 зъболекар и той е частен, някога помните ли в училищата имаше държавен зъболекар който лекуваше безплатно? Кое е по страшноДете без зъби гладно, или Ковид? къжете
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеда си сред първите в Европа или в света по бедност, корупция, мръсен въздух, убити по пътищата, конспиративни теории, ав една пандемия да не си пръвпо смъртност. Няма как да лъжеш смъртта - тя не е евроинституция, на която да и замажеш очите.
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой коронавирус?
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години държавата държи лекари,учители,че дори и научните си работници на ръба на бедността.Сега молите лекарите да помагат,учителите да обучават,учените да работят ваксини.Те сменят памперси и чистят къщите на охолна Европа.Никой ли не се сети,че на тях ще дойде време да се разчита.Бог да пази България и децата ни.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Вълчев в училищата има само единични изолирани случаи и били най-контролираното място в държавата, може би и на Балканите. За това всички без значени дали са от горният курс или начален трябва да са присъствено по 6 часа на ден в тесни и задушни класни стаи, пък големите после и още час с нередовен градски транспорт в пиковите часове, но важното е, че елита на нацията заседава онлайн и имат неограничен достъп до предпазни средства от най-висок клас и безплатни тестове.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България от отново е на водещо място в Европа (без силно пострадалите в началото Италия, Испания, Белгия) по смъртност спрямо регистрирани случаи. Също така е на едно от последните места в Европа по брой тестове на глава от населението. Но нищо, продължавайте да се самоуспокоявате.