Джипита настояват за поне 50% от всички ваксини

Досега личните лекари са поставили 45 000 дози
5 мар 2021 15:34,
9
Джипита настояват за поне 50% от всички ваксини
Снимка: БГНЕС

Личните лекари настояват да получат поне 50% от всички ваксини срещу COVID-19. Това заяви пред bTV зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Той уточни, че досега общопрактикуващите лекари са поставили 45 хиляди дози ваксини. По думите му няма как проблемът с доставките да не се отрази и на работата на джипитата.

Зам.-председателят на БЛС призова да не се противопоставят ваксинационните пунктове с личните лекари.  В този вариант на електронния регистър за записване за ваксиниране срещу COVID-19, личните лекари не са включени, но ще получават информация кой от техните пациенти е ваксиниран и с каква ваксина, което е важно, защото така се актуализират техните списъци с желаещи да се имунизират", коментира д-р Брънзалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брънзалов Киров и други такива говорят като ББ
6
0
 
5
 
! Отговори
12345 преди 3 години
НЕ - личните лекари НЕ искат, само Брънзалов и подобните му искат, за да се харесат на властта. Всеки лекар излъгал се да вземе флаконче ваксина /с чакане на опашка пред РЗИ/ разбра каква каша и губене на време е - то са телефони, списъци, обаждане, информиране, обясняване, записване, отписване, ще дойда - няма да дойда, искам тая, не искам оная... А после попълване на двайсе вида бумаги и ел. форми. Един ваксиниран отнема час и половина - губене на време и нерви!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като почна заразата така нареди НОЩ няма да ходите до кабинетите на личните ще им се обаждате по телефона а при всички досега грипни епидемии всяка година имаше грипна ваканция тогава при кого ходихте това с личните лекари го опетлаха от НоЩ както и сега с ваксинирането щото възрастните ми родители с бастуни не могат да висят по опашки на зелени коридори постлани с рози бодлите са за пенсионерите по опашките са младите хора искащи вече да излязат на кафе ресторант екскурзии пътуващите по работа
4
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 3 години
Ваксините трябва да са на свободна продажба в аптеките. Който иска да си купува, да отиде след това при доктора, да му сложат ваксината и да го регистират. Аз не искам.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като почна заразата не даваха да им влезнеш в кабинета. Лекуваха по телефона. Сакън да не си болен и да ги заразиш. Сега като плащат по 10 лв за бита инжекция и им дойде смелостта да им влизат пациенти в кабинета
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия джипита не се наядоха. По време на епидемията не можем да ги ползваме, но за поставяне на инжекции първи кипри, да капят там едни такси. Че поставянето на инжекция не изисква такава висока квалификация, а и не съм сигурен, че джипитата могат да съхраняват ПРАВИЛНО ваксините, най-малкото нямат подходящи фризери и само ще хабят ваксини.
1
2
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Гладна мечка хоро не играе!Ваксини няма, списъци има...Смех...