От полунощ спират плановия прием в МБАЛ-Шумен

Мярката ще остане в сила до 12 март
5 мар 2021 22:00, Ния Христова
6
От полунощ спират плановия прием в МБАЛ-Шумен
Снимка: БГНЕС
Плановият прием в МБАЛ-Шумен се преустановява считано от 00:00 часа на 6 март. Това реши на неприсъствено заседание областният кризисен щаб, съобщи в. Монитор. Мярката ще остане в сила до 24:00 часа на 12 март и за момента е със срок от една седмица.
 
Изключение от забранените са дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.
Още по темата
 
Посещенията на външни лица и свиждания в лечебното заведение за болнична помощ също се забраняват. Изключение ще се прави само за свижданията на пациенти в терминален стадий.
 
Към момента област Шумен продължава да е в червената зона с отчетена 14-дневна заболеваемост над 350 на 100 хил. души население. На територията на областта в търговските обекти на открито е задължително използването на предпазни марки както за клиентите, така и за персонала. Изискването е в сила до края на март.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от лятото, когато качиха сумите за тази клинична пътека, се знаеше, че ще стигнем до тук - препълване на болниците с ковид, доколкото го е имало във всички случаи, и липса на нужното лечение за останалите заболявания. Предвидихме още юли.Което неминуимо качва общата смъртност.Но има и шарани, които се връзват на пропагандата.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото се приемат хора, които не са за болница. Само за да си оползотворят завишените плащания по клинична пътека за Ковид.Подиграват се на наистина болните хора, които са се осигурявали цял живот и сега не могат да ползват услугите, за които са предплатили.Престъпление срещу народа.Геноцит!
3
0
 
3
 
! Отговори
зер преди 3 години
e, ако не те приемат в болница, то поне ще може да седнеш в некое кафенце. до там я докарахме
2
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Айдее!Кой ембал - ембал, болницата затвори!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ... i ste gi preparirat li?!