Проф. Витанов: Положението с коронавируса се влошава, ще гърмим ли?

Критични области са София, Пловдив, Варна и Бургас, каза математикът
7 мар 2021 08:58, Ния Христова
216
Проф. Витанов: Положението с коронавируса се влошава, ще гърмим ли?
Снимка: БГНЕС
"Един от параметрите, които следим показва кога разпространението на заразата минава от клъстерно в дифузно. Критичните области са София, Пловдив, Варна и Бургас. Във всички тези области ситуацията не е добра и положението се влошава". Това заяви в ефира на Нова тв математикът и член на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.
 
Той обясни, че критичната стойност на базовото репродуктивно число е 1.3.
 
"При две седмици с такива стойности – всичко гърми. Вчера бяхме с тази стойност, а днес числото е 1.24", категоричен бе проф. Витанов.
 
Той допълни, че следващата седмица се очаква 13 области да се изправят пред сериозни проблеми със заразата. Това са: Бургас, Велико Търново, Враца, София-град, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Силистра, София-област, Смолян, Хасково и Шумен.
Още по темата
 
Ситуацията в Габрово, Разград и Русе ще се влоши бързо според математика.
 
"Разликата в областите зависи от развитието на епидемията. В Кюстендил върлува новият щам и положението е много лошо", каза специалистът.
 
"Когато положението стане лошо и наближим 5 хиляди случаи на дневна база става страшно. Това зависи от нашето поведение и от кампанията по ваксиниране. Този път имаме инструмент, с който можем да си помогнем. 50 хиляди ваксинирани души натискат вълната надолу с 1%", обясни проф. Витанов. 
 
Той добави, че ако дифузното разпространение на вируса продължи е възможно да се подходи към глобални мерки. "След ваксинацията на 2 милиона души ще се наблюдава сериозно подобрение на ситуацията", обясни математикът.

216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
3
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 1 месец
Хе,хе!!Много от ка чал ки кат мен таз сутрин в сайта?Извират кат минерална вода!“Богатството“ на България!Немат свършване,както немат свършване мойте простотии!!Аз и мойте “пиленца“, “ку кувичета“сме черешата на тортата.За нас нема авторитети, закони,нема таквоз нящу кат професури,авторитети,генерали,математици?Ние сме по и най,алфата и омегата!Не признаваме ниту вирус,нит закони,нит математики?Ний сме вся и всьо!Нашият метод е главен и водещ,хейт,вето,хейт,вето!!Май ша са м ре яку?!
183
2
 
11
 
! Отговори
Нито генералите ни преди 1 месец
са генерали, нито математиците ни са стока, все ментета ду пелижци. Какви математически модели ми прави този из кукал главанак, сякаш брои вирусите къде ходят и какво правят!? Същият ку ку е като оня генерал Годжи, с черното мундирче. Остана певците с новите пенсии да пропеят песни за вируса, жалка България станахме!
182
0
 
3
 
! Отговори
едни се самоизбират преди 1 месец
До не гласувайте!

- а други да гласуват за избраното! Брей?
181
4
 
2
 
! Отговори
не гласувайте! преди 1 месец
До Бог ликува-съживява!

Всичко е предопределено! Изборът е техен! От нас само гласуването!
180
1
 
4
 
! Отговори
Бог ликува-съживява! преди 1 месец
До До изборите

Само с професор-докторски титли няма никога да се излекуваме!
Те ли създадоха земята и небето? Кой учен го направи?
179
3
 
1
 
! Отговори
Бог да решава! преди 1 месец
С една малка животинка ще убие комунистите и БКП... Къде е науката ни да реши?
178
1
 
16
 
! Отговори
Ааааа преди 1 месец
Колко научни труда написа тоя охльов и са публикувани в издания с импакт фактор по темата? Имам отговор 0! Този *** няма какво да каже на научните среди, но граби с пълни шепи парици и оправдава с ходене по телевизии!
Същият въпрос за научни публикации имам и към гологлавото плашило, онзи с катинарчето в мозъка, както и гелосаният псевдоминистър! И при тях отговорът е НУЛА! Нямат, защото не могат да излъжат научните среди! Но виж чували за трупове има дори в сънищата им! Самозабравили се ни
177
2
 
15
 
! Отговори
Математик Витанов преди 1 месец
След няколко безсънни денонощия на изчисления с интегрални уравнения от 7-степен, достигнах до извода че единственият вариант един човек да не се разболее нито веднъж в живота си е да не се ражда въобще! Така и с короната.
176
3
 
8
 
! Отговори
ТОЛУПА преди 1 месец
ВИНЕТУ да разпореди всичко да се затвори.
Извънредно положение и вечерен час.
175
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекалявате вече
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекаляват ще ядът бой скоро май.
хахахахаа
173
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с мешник мухобойко лъжлив
172
3
 
13
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
Тоя охльов го разкара те! Не е смешно вече!
171
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Витанов, ние няма да гърмим, а просто ще го изкараме. Ти ще гръмнеш накрая с математическите глупости, с които се опитваш да формализираш нещо, неподлежаща на формализация. Математиката е ограничена наука в тази област. Само медицината е по ограничено от нея. Заедно с с конниците на апокалипсиса вие математиците сте един дол дренки.
170
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ставаме дифузни вече, така ли Витанов. Ами много хубаво, с шокова терапия го изкарваме всички или почти всички и приключваме с глупостите. Тя ваксината си стои в помещенията по най-естествен начин, аз ще тръгна да се боцкам, пък и декларация да подписвам. При това естественото заразяване е напълно безплатно както за мен, така и за държавата и обществото - свалям маската и дишам дълбоко пет минути. Че и от втора доза нужда няма да има.
169
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало е по-лоши пандемии, но защо избрахте точно тази, за да ни побъркате? То и вие не знаете, просто си прибирате парите и повече не ви интересува.
168
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърмите от невежество от лъжи от измамата с вируса.
Как не ви е срам едн агодина да лъжите манипулирате и внушавате негативна енергия.
Вие сте далеч от Бог. Вие вървите срещу Божествените закони.И закона на Любовта!
Щом човек е болен той не живее в Божието царство на любов вяра чистота и милосърдие- Петър Дънов
Ковид е обикновен вирус а всичкокоето се представя е план на световните власти и цели подчинение на хората криза за да изчезне дребния и среден бизнес.
Мъдрият човек си живее живота.
167
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
психиатрията явно е най слабото звено на българската медицина доказателство за това е този математик.
166
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не казвам, че няма вирус, но още не познавам заболели, което ако наистина има пандемия е доста странно. След цяла година не познавам заболели
165
3
 
1
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
До 12: Кажи как е в Гватемала а пък да знаеш как е в Джибути.

Спонсорирани публикации