Парамедици: Затегнете мерките, филмът го гледахме вече

"Става трудно да се хоспитализират и пациенти без COVID"
9 мар 2021 13:48,
33
Парамедици: Затегнете мерките, филмът го гледахме вече
Снимка: БГНЕС

Лекари, работещи в Спешна медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19. Вчера те отправиха апел за затягане на мерките, тъй като се притесняват, че броят на заразените се увеличава и че натискът върху болниците ще стане сериозен.

"Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3 000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните", коментира пред Нова тв Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

По думите й ситуацията е изключително динамична. "Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо", каза още тя. И допълни: "Става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус".

"Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение, че английският щам е толкова опасен, смятам че тези мерки трябва да се вземат, независимо, че това не е добре от икономическа гледна точка", смята още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман вече , сега поне да раздадът пари на калпак
7
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затворят всички заведения, барове, дискотеки и там да пренасочват болните като вид отделения за ковид, а персонала фарабар с ШЕФА им да спасяват ТЕ човешки животи, защото вече май и от това разбират... и да им дават по 1000лв. Целия свят пламнал, само българите НЕ вярват какво се случва
6
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са:1. Въвеждане на извънредно положение и затваряне на всички граници.2. Затваряне на всичко. Нищо да не работи. Прекъсване на учебния процес. Никакъв online!3. Задължителна ваксинацияСлед приключване на ваксинационния процес поетапно разхлабване на мерките!Доказа се че нищо друго не действа.
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, нема нужда! Като сте го гледали тоя филм нали видяхте, че не затварянето на ресторанти, фитнеси и молове дава ефект, а затварянето на училищата! Или рИвете по политическо поръчение сега? Ако искахте реален резултат щяхте да искате затваряне на училищата!
4
11
 
26
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Ето сами казаха,че е филм. Другото е без коментар.
3
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бе некадърни медици! От уно време грипът удря през ноември веднъж и после през март-април втори път. Нищо ново под слънцето
2
3
 
15
 
! Отговори
Петрана Кривошиева преди 3 години
Само ви са мола, *** много ви мола, да не затвяряте мола.
1
9
 
35
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Стига с тия ресторанти, бе. Ресторантите не бяха отворени, когато настъпи нарастване на заболелите