Кантарджиев: Хора, пазете си децата! Нямат място по заведенията

Инфекцията се е "подмладила", заразяват се все повече деца
10 мар 2021 16:00,
139
Кантарджиев: Хора, пазете си децата! Нямат място по заведенията
Снимка: БГНЕС

Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и малки дечица по заведенията. За това призова проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на оперативния щаб за вируса в интервю за "24 часа".

Инфекцията се е "подмладила" през последните 2 месеца. Заразяват се и боледуват все повече деца до 19 г. и хора между 20 и 40 г.

"Клиничната картина, за която разказват COVID екипите, също се променя - началото вече повече прилича на "проста" настинка с хрема и гърлобол. Подобни симптоми миналата пролет се смятаха за база за диференциална диагноза за отхвърляне на коронавирусната болест", коментира професорът.  

Мерките трябва да се фокусират отново в училищата, смята доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Повторно изследване на запазени стари проби от заразени с новия коронавирус българи откри, че британският щам е бил в Кюстендил още през декември. Генетичното разчитане установи мутацията в пробите на две жени.

Новите обработени проби в референтната лаборатория на НЦЗПБ и в европейския потвърдителен център в Германия са вече над 600 и категорично доказват бързо и масово разпространение на т.нар. британска мутация и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой управлява пандемията перфектно, чецфс вземем пример? Хайде кажете? Тук пак много свобода имаме, добре че има хора се пазят.
102
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвориха заведенията, защото много реваха, особено онзи оранготан представителят им. Аз там до лятото няма да стъпя, но елементарните хорица, не издържат без, клюки и манджа на кръчми. Там мерки почти няма. Масово се заразяват , но нали са за 3 часа , после ще кажат, че не е от тях. Трябва до май да изтърпим , ама на сега ще е по-зле и от октомври.
101
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия хора вече съм убеден, особенно Катранджиев, че са се сдухали и не мислят реално. Децата нямат място в детските градини както и в училищата. Те не спазват мерките помежду си и по този начин връщайки се в семействата си вечер всички стават контактни, и едно дете, ако е вирусоносител, за няколко дни заразява хиляди. Един ден тия хора които управляват пандемията трябва да се осъдят за нескопосаните им и несвоевременни мерки както и за адекватно лечение и превенция.
100
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев да гостува пак при Рачков да обясни колко е опасно да се ходи на заведения и да се спортува, седейки на по 10 сантиметра от 2-*** човека в препълнена зала!Все пак да градиш имидж в забавни предавания си е неотложна работа за доброто на партията и вожда. За такава кауза могат да се жертват няколко човешки живота!Хайл ГЕРБ
99
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решеноето е полеви болници във всеки областен град само а ковид . Отпадане а всички мерки . БОЙКО И НОЩ в затвора
98
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като затворихте болниците, за да могат да работят заведенията, като следваща стъпка предлагам да затворите магазините за хранителни стоки, за да може премиера да си спази обещанието и да отворите баровете и дискотеките. Какво ще кажеш, Кантарджиев, а? Умно решение, нали?
97
2
 
3
 
! Отговори
до Джеси преди 3 години
...и ти се пусна и ти на всички и....абе страшно стана
96
5
 
0
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Важно е ,че коцето чалгария и гришката са добре. За тях няма ковид терапия. Смях,смях не плашете хората и децата им.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93 ВсичкоНе знаех, че има толкова много аристократи в тази държава ...
94
7
 
6
 
! Отговори
Джеси преди 3 години
Пуснаха молове, заведения, ученици, хотелите даже не са ги и спирали, а сега пазете си децата! Този с джипката се хвали, че са ни най-либерални мерките, този с мустака ни обяснява, че работа в заведенията нямаме. Това е някаква висша форма на държавна шизофрения.
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нарежда мерките кой взема решения и кой слуша прогнози и тн че два пъти вече го играхме този сценарий искст да видят на кой път ще улучат мерките ли айде проба проба говори ПрофКантаджиев
92
6
 
14
 
! Отговори
Всичко преди 3 години
Да се затвори и да не се отваря поне 1 година. Кръчми, молчета и секакви там фитнесчета и инкубаторчета за зарази ! И без това такива заведения се посещават основно от простолюдието и са предпоставка за секакви беди.
91
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 82 ФАКТОт какво да се лекуват. Някакъв вирус ли има? Я дайте някой кадър от ковид отделенията да послушаме кючеци
90
2
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 3 години
Ами не съм опипал щандовете, ти ако пипаш щандовете като ходиш в магазин, явно имаш някакви ментални проблеми. влизам , пазарувам и излизам. Не се реа там с часове като в мола, в кръчмата там е ясно, 2-*** болни да има е достатъчно да зарязят още 20 здрави. Освен това без хранителни продукти няма как, без мол и кръчма мисля, че ще оцелеем некак си
89
6
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Е не, до всеки ше сложат ченге да го дебне къде ходи с кой се вижда или дали си мие ръцете, то колко трябва да си зле при такова положение да идеш в мола или на кръчма а ? Ама е факт е че ганяя нищо го не спира. Кой ше те пази ако сам не се пазиш я кажи? Отворили кръчмите и нашия пръв там.
88
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев със сигурност малко разбира.Преди 1 година дрънкаше точно обратното.Като се стопли викаше ,че ще изчезне вируса.Еми не изчезна.За маските същата работа.Първо нямаха смисъл,а сега бе можело без тях.А з се разболях при все че носих маска и спазвах мерките.Държавното ръководство не се справя ,тотален хаос е в главите им.
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Я малко мислетеда..само дето преди да излезнеш от магазина си опипал половината щандове, и се буташ *** до *** с всички други там..
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвориха заведенията, па викат не ходете там!С една дума ако нещо ви се случи, вие сте си виновни, ние сме чисти като сутрешна роса, защото ви предупредихме. С една дума никаква отговорност! Мазни, мазни червеи!Докато в тази държава ни управляват хора, които не носят никаква отговорност за действията си - ще сме си вечното дъно!
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре на село и като отмине всичко след 10 години се връщаме.
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
между другото има съвсем друг вирус който няма нищо общо с ковид, симптомите са гърлобол, разтройство и там останалите глупости ..доста по коварно минава от ковида