Протест в Плевен срещу новите мерки за ограничение на COVID-19

Представители на затворени бизнеси се събират пред РЗИ
62
Протест в Плевен срещу новите мерки за ограничение на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Плевен организират протест след въвеждането на новите мерки за борба с COVID-19.

Затварянето на  моловете и заведенията в тях, на фитнесите и други бизнеси доведе до недоволство, което ще събере техни представители пред Регионалната здравна инспекция.

Протестът започва в 10 часа пред здравната инспекция.

Владислав Монов -  управител на един от моловете, коментира пред БНР, че над 700 човека на улицата заради новите мерки.

"РЗИ затвори от днес за утре работещ бизнес, при положение, че този бизнес е отворен само преди няма и 10 дни. Просто това е абсурдно. Това е стока за десетки хиляди левове.  Това е персонал, който е извикан и му се плаща заплата. Не на последно място най-големият проблем е, че когато местното РЗИ затваря бизнеса,  бизнесът няма възможност да се възползва от нито една от компенсациите, предвидени. Ще настояваме нещо много просто -  да не отворят.  Дори и здравният министър каза преди два дни, че зад се види ефектът от дадени мерки, трябва да се върнем три седмици назад. Е, нека да видим три седмици назад какво се отвори", каза Огнян Георгиев -  член на Българската асоциация на заведенията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Плевенпротестмерки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Браво, плевенчани! Адмирирам ви! Само така! София трябва да вземе пример от вас! Ако не протестираме, съвсем ще ни затворят!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До даскал ЗороМай не ти се работи скоро, харесва ти да си Зоро...
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати преди обед само *** тролеха а някой слагаше по двайсе минуса на мига на всеки един нормален коментар не демолиберален похвален.
54
0
 
3
 
! Отговори
до историк преди 3 години
Не си много историк, май. Българите първи се опитват да се противопоставят. Стачката в тютюневите заводи в Пловдив. Но нашите комунисти са много по-диви от Чехия..Веднага са убити 5 човека.За горянството какво ще кажеш - не 53 година на още 44.
53
2
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
ПС: 1-4 клас да стоят, но да има разделят класовете по 10-12 деца макс.
52
3
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Абсолютно са прави хората. Затварят ги като изкупителна жертва за престъпното връщане на училищата. С тях замазват нарочните си грешки. Ако училищата са онлайн (до края на април), всичко може да си работи с известни мерки.Като видяха, че заразените намаляха до 200 на ден, защо не пуснаха заведенията, а пак върнаха учениците и после заведенията.Кучето е заровено в училишата. Там се събират по задължение (финансово и друго), стоят по 8-9 часа 30 човека в стая колкото кръчма.
51
2
 
10
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Който е учил , знае много добре, че една власт се взима и дава с кръв. Всякакви мирулюбиви начинания са провал, но все пак трябва да се тръгне от някъде, да се постави начало. Защо в страната ни все още се чувства силата на бившите комунисти или техните деца, или внуци? Защото само при нас нямаше въоръжена борба за смяна на политическият начин на живот! Немци, чехи, унгарци, поляци, румънци- всички те минаха през този начин на смяна и затова са светлинни години преди нас.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, това е начина да се дигнем и те ще паднат!
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радваща новина , че има протестиращи ! Крайно време е да се каже истината за набедената пандемия. Такива протести трябва да има във всички градове, в противен случай нищо няма да се получи. Казано е, че една птичка пролет не прави. Време е за реформи!
48
2
 
22
 
! Отговори
Плевен преди 3 години
С престъпна заповед от днес за утре РЗИ Плевен под диктовката на корона щаба и Ботоксдин Ангелов затвориха кооперативния пазар на града, който е на открито. Това е едновременно удар срещу дребните търговци и производители, които току-що бяха започнали да изкарват първата продукция от оранжерийна салата, зелен лук и чесън. В същото време съседния хипермаркет "Билла" от германската верига ReWe работи на пълна пара и за него думичката локдаун е напълно непозната.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да викна Румен Петков да ни препикае фонтаните, ама и на малоумната Цецка Цачува да и препикае устата
46
6
 
19
 
! Отговори
Фитнес карък преди 3 години
Тъкмо си купих месечна карта за едни от плевенските фитнеси, направих три тренировки и ме прецакаха, въпреки че Борисов обещаваше повече да не затваря. Мисля че от всички набедени бизнеси фитнесите са най-онеправдани. Там няма блъсканица като в Кауфланд, посетителите са млади хора в цветущо здраве. Не е като да отидеш в болницата на зелен коридор за ваксина и да се блъскаш с кашлящи и хронично болни. Не съм чувал фитнеси да са ставали огнище на Ковид. Аман от сляпа имитация на мерки от чужбина.
45
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина се събуди.Но на такива протести трябва да носи по едно паве.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42За съжаление на 4.4 ще има някаква нова широка коалиция, а това винаги е водило до нови чиновнически работни места, защото никой не маха старите, а трябва и за нашите хора да има работа.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето в Плевен от 10г управлява Реформаторския блок (днешното ДБ)... не знам защо мешате ГЕРБ. Явно не сте от региона.
42
4
 
10
 
! Отговори
офф преди 3 години
Тия зомбита не се ли ваксинираха вече? Голям страх от корона грипа!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо редакцията допуска откровенни псувни и то на майка ви.
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството убива бизнеса умишлено. Повиши заплатите на чиновниците , които грам не пострадаха от затварянето, както и тези на милиционерите. А трябваше тези пари да се насочат към компенсиране на затворения бизнес, а заплатите на чиновниците - намалени, за да покават солидарност с тези, на които уж по документи служат. Целият частен сектор има един единствен шанс - да си отмъсти на 04.04. Долу мутрите и калинките им!
39
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо отворихте изобщо? Толкова ли нямахте акъл да се сетите, че престъпникът борис-офф иска да плъзне масово заразата за изборите, за да намали избирателната активност, след което пак да ви затвори? Той си играе с вас, ама вие сте по-прости дори и от него, та не го схващате.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То па едно РЗИ в Плевен ходят като стадо ,за да не ги набият нарушителите.