Акция на КАТ по пешеходните пътеки и жп прелези

Неправилно пресичащи граждани ще бъдат глобявани
15 мар 2021 13:12, Ния Христова
9
Акция на КАТ по пешеходните пътеки и жп прелези
Снимка: БГНЕС
От днес до четвъртък пътните полицаи в цялата страна ще следят за неправилно песичащи пешеходци, както и дали автомобилите им дават път на пешеходните пътеки, съобщи bTV. 
 
"94 са пешеходците, които са блъснати на пешеходна пътека или са загинали на самото пътно платно. Това е близо една трета от всички загинали за отминалата година", обясни гл. инсп. Николай Крушарски от "Пътна полиция". 
 
Глобите ще варират между 20 и 50 лева, ще бъдат отнемани и точки на шофьорите. 
 
Ще се следи и за правилното преминаване на автомобили пез жп прелезите. Според данни на полицията през изминалатагодина шестима души са загинали при подобни инциденти.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То "неправилно пресичащ" се появи при демокрацията и пазарната икономика, а при социализма го нямаше. Сега не могат да мислят, но творят закони. Преди 1989 законите ги пишеха знаещи и можещи хора.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карам камион Англия. Тук ми стана ясно, че в България законите се пишат от некадърници (предполагам техните секретарки). Тук всеки може да пресича улицата, където си иска, вкл. на червен пешеходен светофар. На негова отговорност! Тук има термин "безопасни места" за преминаване! Нищо повече! Това не означава, че нямаш право да пресичаш улицата! Няма такова нещо, като "неправилно пресичащ"! Това са архаизми от социализма и тьпите тикви, които са в управлението мислене от онова време!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНЕ САМО НА НЕУДОБНО И НА НЕПРАВИЛНО МЯСТО!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А вело кога? Елате и вижте новия ремонт на бул. Искърско шосе, двупосочна велоалея, но 99% карат от другата страна по платното. Самите пътни платна - двупосочни и мега тесни, с канавки в дясната лента, който нямат заобикаляне ако има коли в ляво. Само и само велопедалковците да са добре. Ще се оправим, ама друг път.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешеходните пътеки не са сложени на удобни места.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акция 50кинта, по-редовно трябва, че дано се научат как се правят някой неща.
1
3
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
СЪНДЪРДИСАХТЕ ГИ ТЕЗИ ГРАЖДАНИ А СЕЛЯНИТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ