COVID картата на България в "червената зона", затварят София?

Най-висок ръст има в Бургас - 676 заразени на 100 000 души
Обновена: 16 мар 2021 11:23 | 16 мар 2021 11:22,
215
COVID картата на България в "червената зона", затварят София?
Снимка: БНТ

27 области на страната вече влизат в "червената зона" на зaболеваемост от COVID-19, сочат данните в доклада на здравните власти за разпространението на заразата през последните 2 седмици. Единствената липсваща в опасната зона е Търговище.

Най-висок ръст бележи Бургас, където заразените с коронавирус са 676 на 100 000 души, съобщава БНТ.

Още по темата

Днес беше отбелязан и най-голям брой на новозаразени у нас - 4637 за последните 24 часа.

По-голям брой за едно денонощие беше отчетен единствено на 17 ноември миналата година, когато заразените бяха 4828.

Рекорден брой пациенти са в болница - 7269 души, а 577 са в интензивни отделения. Излекувани за последните 24 часа са 1877, а починалите са 187.

Локдаун в София

В столицата вероятно ще се затворят моловете, ресторантите, училищата, детските градини, фитнесите. Ще бъдат прекратени и всички културни мероприятия в София и София-област, обяви началникът на СРЗИ Данчо Пенчев.

Мярката ще бъде предложена на софийския щаб след среща в МЗ. Очаква се, ако бъде приета, да влезе в сила до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой задава ли си въпроса защо в Търговище единствено са по-малко заразените.
190
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
При под 50 процента избирателна активност ГЕРБ печели . И ще гледаме Баце още 4 години по телевизора.
189
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измама
188
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩо, в провинцията няма зараза ли ?
187
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нов локдаун картата на страната след изборите ще е същата-червена!
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложете и КПП-та извън града та заразата да не се разпространява в провинцията.
185
0
 
4
 
! Отговори
Иво Няколов преди 3 години
До Симона никой, освен продавачите в хранителнтият магазин. Накарай баба си да ти разкаже историята за Настрадин Ходжа и магаретата...
184
7
 
8
 
! Отговори
Smb преди 3 години
До Чичо какъв живот бе пъзльо?! Я се виж - целия си *** от страх.
183
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кольо РаховецаМдааа сатана и чедата му, а те добре му слугуват. Абсолютно безскруполни са като Леля Зелка и пишман експертите. Мислете - парите или живота, Сатана или JESUS, сега е Време разделно.........Бог да пази България!
182
2
 
4
 
! Отговори
до чичо преди 3 години
Чичо, чичо ,тарикат си, но слаб манипулатор . Дано ти плащат та да им намалят парите за купуване на гласове.
181
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завъртя се колелото, няма връщане назад. Тепърва ще се виждат последиците от смазаната имунна система на хората вследствие на носенето на маски и инжектирането на отрови.
180
11
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
До АнонименБаце, ти би ли се набудал с още 100 (или повече маймуни) в помещение, което цял ден не е проветрявано?! Визирам избирателните стаи. Аз не бих. И нямам и намерение - животът ми е по-скъп, от колкото гласуването (и то е и крайно безмислено, тъй като от сега кой ще спечели).
179
7
 
15
 
! Отговори
Симона преди 3 години
До до Симона 180Аз съм от поколението, което вярва на лекарите. Освен това, след като е опасно да бъде човек с маска, защо медиците са с тези неща на лицето?А и в един хранителен магазин никой не стои с часове.
178
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 181 Ако добавиш и спазването на дистанция , изолация, тогава от описаните от теб неща може да има някаква полза Без тях и хиляда маски да сложи човек , все тая
177
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 180 По твоята логика хирурзите , а и други хора с професии , изискващи да носят маски всекидневно часове наред маски са обречени на масово измиране испанският грип - казваш чудо невиждано е да се развива бактериална инфекция , след заразяване с вирус .По това време не е имало антибиотици
176
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избoритe нaближaвaт и ГEРБ зaтвaрят вcичкo,зa дa уплaшaт хoрaтa и дa нe oтидaт дa глacувaт.Ниcкaтa избирaтeлнa aктивнocт e oт пoлзa зa ГEРБ.Нe ce плaшeтe oт СОVID-19.Нoceтe cи мacкaтa, мийтe cи ръцeтeи нямa дa имaтe прoблeми.Aкo нe oтидeтe дa глacувaтe, Виe пoмaгaтe нa ББдa прoдължaвa дa пълни чeкмeджeтo...
175
14
 
22
 
! Отговори
до Симона преди 3 години
Момиче попрочети какво се случва с човешкото здраве и мозък когато намалиш с 50 процента му чистият приток на кислород като му сложиш този памучен или полиестерен *** пред лицето !? Прочети и за Испанският Грип и как уж се пазели с маски и накрая се оказало ,че от бактериални пневмонии се изпонатръшкали повечето т.е. от маските дето по цял ден дишаш в нея микробите и бактериите си . Отделно можеш да получиш рак на белите дробове и гърлото !!! 1 година българина си диша бацилите !!!
174
1
 
9
 
! Отговори
Опел преди 3 години
Ами поставиха по една ваксина на 0.5% от населението и отвориха всичко. Много ясно че всичко ще пламне.Може да сме спокойно чак след втората ваксина която се поставя месец след първата. Сами преценете каква част от населението има ковид защита в момента.
173
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно. С и без маски, с и без карантини, с и без ваксини - всичко ще приключи за 2 години. 1та я избутахме, сега 2та остана. За другото лято може вече да си мислите какво ще правите. Това лято го пишете дъждовно. Ще е по-зле дори от миналото. Тогава все още ги нямаше безумията с тестовете, ваксинационните паспорти, а авиокомпаниите все още шаваха.
172
6
 
23
 
! Отговори
Симона преди 3 години
До Мирела Нормално е да има различни мнения. Лошото е, че от тази пандемия пострадахме всички, по един или друг начин. Ако всички спазват мерките, може би цифрите ще са други, но пък една година си е много време и хората се умориха. Аз се дразня единствено като видя някой в магазина с маска под носа. Толкова ли е трудно да издържи известно време и да предпазва останалите хора, както те правят с него.