Вандали счупиха част от сцената на Античния форум в Стара Загора

Има скъсани и оголени кабели, счупени прожектори
16 мар 2021 16:23, Анисия Иванова
15
Вандали счупиха част от сцената на Античния форум в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Поредна вандалска проява беше констатирана в Стара Загора. Посегателството е извършено върху сцената на Античния форум на "Августа Траяна“. Проверка на служители от звено „Инспекторат“ са установили счупени стъкла вследствие на удари с твърд предмет, както и разковани дъски на сцената. В това състояние се създават сериозни предпоставки за наранявания и контузии на граждани, съобщиха от община Стара Загора.

Установени са още скъсани и оголени кабели, счупени прожектори и силно замърсяване в района от различни хартиени и пластмасови опаковки. Електричеството е било прекъснато веднага и мястото е обезопасено.

Античният форум „Августа Траяна“ беше изцяло реновиран изцяло през 2014 година по проект „Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция“. Общата стойност на инвестицията беше близо 4,4 млн.лева и беше финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“. Дейностите обхванаха консервация и експониране на Западната порта и допълнителната външна крепостна стена, Форумния комплекс с аудиториум.

Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пpoявявaт нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Трябва да взривят всички тези дъски и римски мрамори, също така и съда, община, областно управление и тн. Иначе са виновни само за дребно хулиганство.
10
2
 
3
 
! Отговори
до хммм преди 3 години
И как камерите ще спрат някой да чупи примерно в 12 ч. вечерта?!?Ще ги стрелят със лазер?------------Знаеш, но се правиш на интересен!Операторът алармира полицейския патрул който моментално се отпрявя на адреса!Дори и да успеят да се скрият, лицата на престъпниците/ вандалите са вече "отпечатани".В по-развитите в това отношение държави дори могат да ги проследят до домовете им!Да не говорим за БЛА и квадрокоптерите които дори могат да ги проследят (особено опасни престъпници)
9
1
 
1
 
! Отговори
Ъхъ преди 3 години
Ще сигнализирам,как ли не. В новия парк постоянно вилнеят по малките часове и полицаите идват на сигнала. Щом си заминат и пристигат следващите. Имаше и охрана, която вдигаше рамене, че нямали право да им правят забележки. На горещия тел. ни съветват направо да звъним на 112. Ние не сме назначени за охрана, само шумовете от блъскане и крясъците ни събуждат.Спортните площадки с разкъсани оградни мрежи и посред бял ден и среднощ се промъкват, ако не са отключени.
8
2
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
Решението са Камерите, бе!!!!!Работят 365 дни в годината, 24 часа в денонощието.Не чакат на заплати, на пенсии.Няма почивни дни и празници.И "ловят" престъпници и вандали!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицайте са ужасно мързеливо племе, брат ми работи като СОТ и за една вечер от скука обикаляха по 5 пъти града , отделно сигналите. Град като този с 2 патрулки ще го обхождат на всеки 30мин - къде се спотайват , че никой не ги вижда.
6
0
 
5
 
! Отговори
А полицията??? преди 3 години
А къде е общинската полиция?! Там почти всяка вечер се събират наркомани-цял град го знае, а полицаите стоят на 50 метра в колата!!!Освен това има прожектори. Пълно безхаберие ,къде ми отиват данъците?!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия гнили дъски на снимката много не им е трябвало.Интересно, след като е реновиран през 2014-та, дали материалите са били некачествени или път поддръжката не е била като хората, че да изгният така?
4
3
 
9
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 години
Социалисти сър! Забавляват се!!!
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вандалите са с евразийско - руски ценности, върли почитатели на мракобеснята промяна на тиранина Румен Радев!
2
9
 
8
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Това е! Демокрация и евроатлантически ценности! Плод на 30 годишна борба за постигане на тези цели! Вече има резултат.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са вандали. Актьори са. Станало им е студени, искали са да се стоплят а нямат пари за парно горките защото са в локдаун!