Двама мъже откраднали 174 бона от фургона край яз. "Огоста"

Крадците са задържани, сумата е открита
18 мар 2021 23:30, Анисия Иванова
11
Двама мъже откраднали 174 бона от фургона край яз. "Огоста"
Снимка: БГНЕС

Криминалисти от Монтана са разкрили за два дни кражба на 174 000 лева от офис на рибно стопанство на брега на язовир "Огоста" край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Задържани са двама мъже на 33 и 28 години от село Септемврийци в община Вълчедръм. Парите са намерени в по-възрастния от тях. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка за задържане, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Още по темата

Кражбата на голямата сума пари е станала между 12 и 15 март тази година. Тогава е бил разбит фургон на фирмата, която отглежда риба в язовир "Огоста" по спечелен проект пред фондовете на ЕС и от метална каса са били откраднати парите, като касата е отключена с техническо средство.

По случая било образувано досъдебно производство по НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
10
 
! Отговори
Трудовакъ До Т.Шак преди 3 години
То и на Цецо Апартаменто му направиха данъчна ревизия и какво - нищо! Спестявал човека от държавната заплата и си купил приказни (за нашия стандарт) имоти. После шефа на НАП Красимир Стефанов "внезапно" стана депутат, ама вие да не си помислите нещо, съвсем случайно стана тази работа. Сега всичко вече е наред, имотите са придобити съвсем законно, с една държавна заплата, щото бате Цецо частно не е работил, но пък е спестовно момче...
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да не са били парите за заплати на 300 човека?
8
6
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Който държи 174 бона във фургон, си проси да му ги вземат.Надали са му оборотни пари.По-скоро ги крие от данъчните. Струва си да му направят една данъчна ревизия.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален държи 200К пари във фургон???
6
7
 
6
 
! Отговори
Има ли разлика, преди 3 години
дали парите са в чекмедже, или във фургон? Какво правят толкова много пари във фургон, и там някоя мутра се крие. Браво на апашите, ама са объркали чекмеджето, трябвало е Боковите пачки да оп ънат!
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама мъже откраднали 174 бона от фургона край яз. "Огоста"Айдее отново заглавие на каруцарски българо-журналистки език!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кой държи толкова пари във фургон?Явно са работили там за да знаят какво търсят.Затова са ги хванали.Случаен крадец така подготвен за разбиване на каса няма как да е.
3
4
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
От хохавелите ли са ???
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно какво е било "техническото средство" с което е отворен сейфа!?Пирон?Оксижен?Флекс?Тротилова шашка?
1
4
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Фургона е бил банка Антинари