Пътна полиция с нова акция

Вижте за какво ще се следи
19 мар 2021 16:38, Ния Христова
20
Пътна полиция с нова акция
Снимка: БГНЕС
От 19 до 24 март стартира нова специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността на движението.
 
Акцент ще бъде движението в градовете и пътищата между малките населени места, уточни главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция", ГДНП.
 
В градовете екипите ще следят за водачи, които отнемат предимство на другите пътни превозни средства, както и за недопускане на преминаване на забранителен сигнал на светофар. 
 
На територията на три областни дирекции от Западна България ще има засилен контрол на пътищата между малките населени места. Екипите ще следят основно за неправоспособни водачи и управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.
 
От началото на годината до 16 март се отчита спад на пътнотранспортните произшествия с участието на пешеходци – около 45%, допълни главен инспектор Близнаков. По думите му това се дължи на засиления контрол от органите на реда.
 
45 166 моторни превозни средства са проверени по време на последната операция с фокус на използването на обезопасителни средства. Тя се проведе в периода от 8 до 14 март и бе организирана по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.
 
По време на проверките екипите са установили 3922 нарушения. Случаите за неизползване на обезопасителен колан от водачите са били 2476. Общо 1357 пътници също са били санкционирани за неизползване на обезопасителен колан, 895 от които са пътували на предната седалка и 462 на задните. Установени са и 24 случая, в които деца са били превозвани на предна или задна седалка без колан. Случаите за неизползване на обезопасителни столчета при превоз на деца са 46.
 
Еекипите са установили 11 случая на неизползване на предпазна каска от мотоциклетисти и осем, в които са били превозвани деца на двуколесни превозни средства без каски.
 
По време на операцията са били разкрити и пет случая на превоз на крадени стоки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 3 години
Катаджиите в едно с останалите униформени полицаи бяха наети по нреме на СтаниШеф като мярка за намаляване на безработицата сред ниско образованите младежи.Полицията стана двойно по-голяма от БА. Явно от кого се страхуваше изедникът.Такъв е социалистимеския път на развитие .......Сега не могат да ги уволнят защото ще трябва да им платят 12 заплати. Пандемия и т.н.Остава да ни дерат по пътищата и да се надяваме Нинова да не дойде да вземе още някое социално решение.
17
0
 
0
 
! Отговори
ааа преди 3 години
направо ми стоплят сърцето, так держать товарищи катаджии!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да кой ще им изплаща заплатите на тези служители които са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно отначало бяха уж само за три години,а в последствие шеста година на двойна хранилка на които Б.БОРИСОВ ПОЗВОЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ И В МО е по същия начин пълно е с такива...............НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!А другите се чудят хляб с какво да си купят
15
1
 
13
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Когато Пътна полиция не е "в акция"-какво работи ?Заплата трябва да получават само когато правят "акции"!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавната хазна е оглозгана и пресъхнала, затова Суджука е пуснал катаджийте да се крият по храстите.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нема пареПо добре ли си , след това повръщане ...
12
0
 
13
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Гледай ти -а аз си мислех че това би трябвало да е част от ежедневните задачи, нали за това им плащаме!Явно съм се объркал явно. Ако Боко не им каже - ще люпят семки по цял ден и за разнообразие (и някой лев де) ще пуснат радара да захлебят...
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ти си глупав а формулировката е да сещат гражданите от селски произход да слагатколани да спазват предимства да пресичат на пешеходни пътеки, един вид формулировката на акцията им подсказва на какво да се научатт *** е че го правят с глоби за седмица две и после пак кой откъде е до следващата акция ми то това сие касичка за глоби инак явно го копират от ЕС
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като ви спрат , имате право да заснемете всичко на видео с телефона си , заради своята сигурност и евентуално да използвате записа в прокуратурата ако срещу вас се извършат неправомерни действия Работата на полицаите е публична / пише го в закона за мвр , чл 3 / и полицай не може да ви забранява да го снимате
9
1
 
3
 
! Отговори
Не се ли сещат, преди 3 години
че тези акции с фокус върху...са глупава формулировка.Един вид-полицаите ниот КАТ са некомпетентни,не знаят какво да контролират и затова им нареждамекакво да бъде.Е,като са колани или светофари на прицел,можем ли да правимдруги нарушения?Не разбира се,законът трябва да се спазва пълнообемно.Амитогава защо се обръща внимание само на някои конкретни нарушения?Начинпостоянно по медиите да се показва,че КАТ не спи,а ви гледа под лупа?
8
2
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Слугите ще пълнят касата на Главоча пак, уж борейки войната по пътищата....Инсталирайте си WAZE на андроид и айфон и следете къде се крият шумкарите.Нека оставим кат и боце с празни ръце.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катаджията и добре да яде, пак огладнява...
6
0
 
13
 
! Отговори
Акция преди 3 години
Пълнене на чекмеджетата,всеки ден нова и.диотщина!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгладняха катаджиите в тая ковид криза и почнаха акции за пълнене на портфейлите си.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да ги прекръстят на "Пътна акция" и готово.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще следят дали нарушителите могат да пишат обяснения на китайски.
2
0
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ей, добре, че са акциЙте, че да поработят малко :):):)Сериозно питам, катаджиите могат ли да работят , ако няма акции ?!
1
2
 
30
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 3 години
КАТ трябва да се закрие като структура доказано вредна за безопасността на движението. Ако се закрие КАТ катастрофите ще спаднат поне 10 пъти, както и нарушенията.Акция на КАТ - това е частично изпълняване на едно от задълженията на КАТ за кратко време.