Пенсионерка под карантина се разходи в Смолян, засякоха я

Четирима психично болни от местен социален дом са с вируса
38
Пенсионерка под карантина се разходи в Смолян, засякоха я
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бързо производство е образувано срещу 71-годишна жена от Смолян, която е нарушила наложената й карантина, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. При проверка дали спазва домашната изолация, възрастната жена е открита да се движи пеша на улица в кв. "Райково" в града.

Още три производства за отклоняване от карантина са образувани за последната седмица в област Смолян. Карантинирани като контактни на заразени и заради завръщане от рискови зони са 523 жители на областта през миналата седмица.

Четирима от обитателите на дома за хора с психични разстройства в с. Ровино са с положителни проби за коронавирус, съобщиха от РЗИ-Смолян. Заразени с вируса са и двама служители от персонала в социалното заведение.

Общо 73 са новите случи на коронавирус в област Смолян за последното денонощие, а шестима ковид пациенти са починали. С 36 процента е увеличена заболеваемостта в областта през последната седмица, а показателят 14-дневна смъртност е 30.9 на 100 хил. при 19.75 средна стойност за страната, предаде БТА.

Деца на 1 и 4 г., учител и 17- годишен ученик от община Златоград са сред новоустановените позитивни. Данните за епидемичната обстановка в региона през последната седмица показват увеличение на случаите до 50-годишна възраст, както и снижение на средната възраст на починалите от коронавирус.

През седмицата са починали 19 пациенти с коронавирус, като двама от тях са във възрастовата група от 50 до 59 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Смолянкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия град ще пламне сега.Особено ако се е върнала от Занзибар с Нигерийски щам от някой надарен туземец нямаме никакъв шанс.
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тя разнася смъртоносна болест при това напълно умишлено, иска да убива други хора още и още. за такива само куршум, никакви глоби никакви затвори, куршум и точка.
2
2
 
7
 
! Отговори
Striker преди 3 години
До Анонимен 4: Аха. А пазарува ли си или си пазари?
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия карантини сте смешни! Аз също бях карантинирана и нямаше кой да излезе да ми купи лекарствата и да ми напазари. Излязох си с маската и си пазарих. Кой мисли за хората под карантина дето са сами? Или да умират на фотосинтеза. Смешници.