Задържаха дупничанин, излъгал за "бомби на ключови места"

Глобата за това деяние е 5000 лева
Обновена: 23 мар 2021 12:34 | 23 мар 2021 12:33, Валерия Белчевска
2
Задържаха дупничанин,  излъгал за "бомби на ключови места"
Снимка: Pixabey

Полицията задържа мъж на 32 години от Дупница за подадени фалшиви сигнали за поставени бомби. Анонимното телефонно обаждане за поставени взривни устройства на ключови места в Дупница е постъпило на 20 март чрез тел. 112 в полицията в града. При извършената проверка е установено, че информацията е невярна, съобщиха от полицията.

Задържаният е известен с хулиганските си прояви. Съставен му е акт за подаване на неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ.

Предвидената глоба за това деяние в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер "112" е 5000 лв., посочиха от полицията.

От там напомнят, че при подаване на фалшиви сигнали, които са наложили мобилизиране на ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв. в случай, че не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службата вреди.

При повторно нарушение налаганите глоби или имуществени санкции са в двоен размер.


2
Още по темата: Дупницасигналбомби
Още от Страната
Пролетта идва мъчително, утре отново сняг, в неделя се стопля
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Дали са го налагали след като му сложат белезници?!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи ако се обади Божков например, който има милиарди, двадесет бона глоба , ако се обади бай Иван, пак толкова. Че той първият, за месец може да направи ушевите стройни като манекенки.

Спонсорирани публикации