В Пловдив има достатъчно свободни легла за COVID

Кметът призова за активно участие във ваксинационния процес
25 мар 2021 17:35, Анисия Иванова
2
В Пловдив има достатъчно свободни легла за COVID
Снимка: БГНЕС

В ковид отделенията на общинските болници в Пловдив има 37 свободни легла.Това беше посочено по време на работна среща на кмета Здравко Димитров с директора на Дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов във връзка с актуалната епидемична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения в Пловдив.

Оценката беше, че общинските лечебни заведения в Пловдив разполагат с достатъчно легла и условия за лечение, въпреки засилващия се натиск върху здравната система у нас.

 С достатъчно легла разполагат и големите държавни, университетски и частни болници в града.

За децата на медиците на първа линия са разкрити четири групи в дежурни общински детски градини и една яслена група, като те се намират близо до големите болници за улеснение на служителите в лечебните заведения.

Кметът Здравко Димитров отправи апел към пловдивчани да участват активно във ваксинационния процес, тъй като това е единственият начин за справяне с тази ситуация. Също така призова за спазване на противоепидемичните мерки и препоръките на здравното министерство.

От Дирекция "Здравеопазване" напомнят, че в 8 общински лечебни заведения има открити имунизационни кабинети, в които желаещите могат да си поставят ваксина. Продължава работата и на двата мобилни имунизационни екипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за раждащи, болни от рак,диабет няма?????Всичко го обурнахте на ковид.Затова сума натод си замина от липса на лекарска помощ. Онея доячи с престилките ги е страх,а сигурно на болните от РАК им е много лесно.
1
0
 
4
 
! Отговори
Ми браво преди 3 години
Все едно е курорт