Спешна помощ: На предела сме, нещата излизат от контрол

Леглата с кислород бързо свършват, заяви д-р Десислава Кателиева
Обновена: 29 мар 2021 09:29 | 29 мар 2021 09:29,
53
Спешна помощ: На предела сме, нещата излизат от контрол
Снимка: БГНЕС

Вълната е все така висока. Ние сме на предела на силите си. Нещата далеч не са под контрол. Това заяви пред Нова телевизия д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

"Леглата с кислород бързо свършват, а една обикновена болницата не е подготвена да е изцяло интензивна", обясни тя.

Д-р Кателиева обясни, че идват хора с типичната клиника за коронавирус, но с отрицателни тестове и не могат да ги настанят в COVID отделенията, защото няма как да ги докажем като пациенти с коронавирус. "Трябва да отидат в пулмологични отделения, но те са трансформирани в COVID отделение. За съжаление след това пораженията за тях са големи, имат увреждания на белите дробове и на сърдечно-съдовата система", каза специалистът.

По думите ѝ част от болниците нямат интензивни легла и затова започва пренасочването на болните с линейки. "Започва едно циклене, виждам по книжата им, че не съм първата пренасочила пациенти", разказа още д-р Каталиева.

Според нея ако мерките се разхлабват, то това трябва да се случи много постепенно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ПешоИ как мерките ще помогнат да се излекуваш бе, мало умник? И на какво ще помогнат мерките? Да умрат повече хора от мизерия и отчаяние, отколкото от вируса? Ходи паси овцете на село и не давай акъла като го нямаш.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ревете на Бойко Борисов. Нали той реши, че България ще изнася лекари? Изнесе лекарите, изгони медицинските сестри. Много ясно, че ще сте на предела.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спешна помощ е на предела от поне 30 години,всеки който е работил или има познат работил в там го знае. Докато им давате заплати на лекарите като за портиер или продавач в магазин така ще бъде и по-зле. Направихте им заплатите на лекарите на 1500 лв. . И смятате, че.сте постигнали чудо.Няма как аз да отида да работя там. В Фантастика на каса взимат повече. Не искам да казвам,че заплатата в магазина е достатъчна, и че работата е малко,но за спешна помощ е подигравка и бих предпочел магазина.
14
9
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Всичи които ми говорят че това е смешно грипче, за вас може да е такова. За много други хора, обаче това не смешно грипче, а има и такива които не са го преживели. А за ваксините, много моля. Погледнете статистиката на починали след ваксина, и на такива с тежки увреждания след ваксина. Такива ги има както при Астра, така и при РНК ваксините. Защото те не са тествани, и ние сме опитни зайчета. На този етап ваксини няма, и само мерки помагат. Като овладеят пандемията, нека ваксинират.
13
1
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Добре фантазирате, бях ви повярвал за момент даже...Явно парите не миришат, та се продавате на глобалистката шайка за жълти стотинки вероятно.... У нас явно професор е диагноза, а не титла защото професионализма на професорите в нощ не струва и пет пари...
12
1
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До До 2Пий ракия и ако не ке опрайш, эначи си китайска сглобка 13сто качество
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас зимата имаше повече пациенти, за сега има места. В София няма достатъчно медици. Там в бърза помощ сигурно е лудница. При нас в малкия ни град е транспортна фирма един вид бързата помощ. Взимат и бонуси. Макар, че просто правят превоз.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите имаха 1 година да се подготвят и пак нищо. Да събираме пластмасови капачки и за кисл. маски ли?
9
7
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ами не е" смешно грипче" да ти кажа .14 ден съм като разбит хем съм с леки симтоми.До обяд си добре,след обед-леш.Ту имаш темп.-ту на моменти,не.Няма край направо.Разби ме и края му не се вижда.
8
16
 
24
 
! Отговори
Prima преди 3 години
Българопитекът не започне ли да се задушава, да бере душа във вируси не вярва. Не спазва мерки, не иска да се ваксинира. После, ако презяпа и не го приемат в спешното псува държавата, а ако умре, роднините му бият докторите. Да не си лекар на този *** народ. Тук трябват тояги като в Индия. За съжаление.
7
9
 
17
 
! Отговори
Alo, Katelieva ?? преди 3 години
Не бяхте ли на предела и на предното интервю преди 10 дена?? Все едни и същи лафове по телевизиите . То ако ви слуша човек ще реши че сте без-ПРЕДЕЛНИ ...
6
9
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо плюеш жената бе ......., тя дори ти говори за разхлабване на мерки, но не дайте да плюем, защото сме долни и подли душици! Съгласен съм , че докторите ги е страх да връщат пациенти, то и мене ще ме е страх, всеки върнат може да заведе дело, ако после се влоши, което всъщност е доста често!
5
20
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Пада ви се! Всички или почти всички врещите срещу доктори, професори, вирусолози, не искате ни ваксини, ни мерки, дори и маски, но при малко закашляне се тъпчете по болници, дето докторите от страх да не ги съдите ви приемат за щяло е нещяло. И това ви е малко.......
4
14
 
20
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Камионите,чувалите. Линейките наредени в Португалия,военните камиони в Италия, ковчезите в Германия. Всичко е пълно не виждате ли ? Само ,че камионите в Италия бяха на американски военни в Германия ковчезите бяха закупени за всеки случай, а Португалия просто линейките бяха спрели една до друга. Вервайте им племе робско. Заслужавате съдбата си.
3
14
 
21
 
! Отговори
Бавна Помощ преди 3 години
Ако не можете да се справите, НАПУСКАЙТЕ!К'во ми мрънкяте, нали за това получавате заплати?!
2
5
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
***.....
1
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в центъра на малкия провинциален град Пазарджик гъмжеше от народ въпреки че заведенията не работят,а те ми пишат тук че едва ли не всеки втори е в болница заради смешното грипче..