Дегизиран 15-годишен взе кредит с личната карта на приятел

Измаменият 18-годишен приятел подал жалба в полицията
2 апр 2021 16:05,
10
Дегизиран 15-годишен взе кредит с личната карта на приятел
Снимка: БГНЕС

15-годишен  изтегли с чужда лична карта бързи кредити за 670 лева, но го хванаха, съобщиха за "24 часа" от пловдивската полиция.

Измамата е разкрита от служители на РУ-Асеновград и районната прокуратура в Пловдив.

Според разследващите четири момчета на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията.

При последното "заемане" на документа за самоличност, на останалите трима от групата хрумнала идея да вземат бърз кредит. Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу лична карта.

При потвърждение на едно от запитванията 15-годишният сложил очила, прикрил се добре зад Ковид маската и застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта. След това с лекота се подписал като нейния притежател.

Само след час последвало обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв. Трите момчета разделили и похарчили парите. След като установили, че безпроблемно могат да вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема. Този път взели 270 лв.

Притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си и подал сигнал в районното управление. За броени дни служителите на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е извършена манипулацията.

По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи, участвали в измамата, предстои привличането им като обвиняеми. Момчетата са познати на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ- Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамата е разкрита от служители на РУ-Асеновград и районната прокуратура в Пловдив.Е какво точно са разкрили. Ония са казали на потърпевшия и той е разказал целия случай на полицията и е посочил извършителите.
5
1
 
16
 
! Отговори
До Днеса и до Койчо преди 3 години
Браво, Днеса, моментално изтрихте 50% от коментарите. Това само ни навежда на мисълта за представителите на кое племе иде реч в статията, макар че не е споменато. Койчо, за тези индивиди няма разлика между присъствено и дистанционно обучение. Нито едното, нито другото им е присърце. Те са генетично програмирани да се обучават в други умения. Така че не прехвърляй проблема от болната глава на здравата.
4
1
 
19
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Трябва да учат в елитното училище във Враца с хубава ограда и след това евентуално да поживеят на ол инклузив в Пловдив.
3
4
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Това е последствие на дистанционното обучение.Този е отличник
2
1
 
21
 
! Отговори
Настанаха години преди 3 години
да се прецакват роднини !
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
несъмнено имането на пари е престъпление по земите на Винету