Кмет се оказа с луксозен автомобил след уникална обществена поръчка

Само един конкретен модел отговаря на изискванията на градоначалника на Хаджидимово
11 апр 2021 20:35, Екип на Bulgaria On Air
60

Обществена поръчка, написана така, че да спечели определен кандидат - кметът на Хаджидимово обявил конкурс за автомобил, но поставените условия се оказват за конкретен луксозен модел и марка.

На 14 декември 2020 г. Людмил Терзиев обявява обществена поръчка за нов автомобил. Срокът на поръчката обаче включва и коледните празници. Така, до 29 декември, в общината очакват оферти за колата. Както е по закон от администрацията заявяват критерии. На условията, които поставят обаче, отговаря само един конкретен модел.

Airmatic въздушно окачване с безстепенно регулиране, автопилот Tempomat вкл. електронен ограничител на скоростта Speedtronic eco Start/Stop (B03)филтър за твърди частици (само за d моделите) система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели d (SCR) ауспухова система с видими ауспухови накрайници (не за d).

И това обаче не стига. Новата кола на кмета на Хаджидимово трябва да притежава сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, задължително хромирана лайсна и два ауспуха  от благородна стомана.

"Най- куриозното според мен е годината на първата му регистрация да е месец 10.2017 г.", заяви съветникът в Антикорупционен фонд адв. Деница Руканова.

Парите за новия автомобил са отпуснати с решение на общинския съвет. В него има съветници от 4 партии. Най- много са от коалицията ДПС/НДСВ, която издига и кмета. Решението пари да се отпуснат обаче е взето почти единодушно

"Ние гледаме в нашата фондация доста обществени поръчки и трябва да ви кажа, че поръчка като тази, с толкова конкретни спецификации не сме виждали", добави адв. Руканова.

Екип на телевизия Bulgaria ON AIR влиза в общината, за да потърсим представител на комисията, провела обществената поръчка. Председател е юристът Вергиния Попилиева.

На въпроса как техническата спецификация на този мерцедес се оказва директно върху техническата спецификация на обществената поръчка, тя отвърна: "Не мога да ви отговоря, не съм я изготвила аз. Няма значение, че съм председател на комисията, на мен това ми е представено и аз като председател оценявам документацията, която имам".

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сокола се гаври с българските граждани(с всички)
26
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам! Срам! Ако го кажа това на някой англичанин тук, ще ме погледне и ще си замълчи!.. Не бях чувал този "град"! Проверих. - Няма 3 000 население (в Англия има села по 15 000 човека)! Срам! Срам! Срам! Срам! Просто нямам думи! Тези пари са вашите пари!
25
12
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ехааааа, еваларка :))) Браво на кмета, мъжко момче. Трябваше да посочи и с кой номер точно иска да е Мерджана :))) Честито на анти ГЕРБ гласувалите. Сега ДПС както на кмето му купило Мерцедеса, така и ще ви управлява следващите 4 години. Те ще карат Мрерцедеси със сиви алуминиеви джанти 19 инча, с видими ауспухуви накрайници, филтри-милтри и т.н., а вие ще се кефите, че Бойко не е на власт :))))
24
1
 
28
 
! Отговори
. преди 3 години
Ето за това всички общини са в окаено състояние.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглите българи велики европейци
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насилие чалгясалите българи нали имаше разследване преди години кмета на Балчик с джип със спортен волан и чалгясалите му ръкопляскат, отвратителна *** чалгясала великите европейци
21
2
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
Колко струва тази глезотийка? Та се сетих, че колите на скъпите ни д.тати не са подменяни отдавна, нищо чудно новичките избраници да решат този проблем. А този кмет да го разследват, трябва да има някакви граници на приличие и лимити на пари за кола на кмета. Освен това тука явно поръчка спечели някой негов човек.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Помаците от ДПСНие си купуване немски коли, но немците имат 2-3 завода в България свързани с колите,които дават добри заплати на работниците,а не подигравателни заплати,така ,че и ние като румънците подкрепяме това,което ни подпомага,те - Дачията,а българите - немските коли!
19
1
 
22
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Трепане с дълбоко заравяне !!!Всичко друго ще м е награда
18
1
 
48
 
! Отговори
Помаците от ДПС преди 3 години
Румънците освен Дачия,други нямат право да взимат с общински пари. А не Мерцедеси и т.н . Ето затова заплатите в Румъния са по 800 евро минималната и минимални пенсий 400 евро.
17
3
 
27
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Евала ! България на 6 морета.
16
0
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО ГО ВИДИТЕ КАКЪВ Е КМЕТА ЛЮДМИЛ ТЕРЗИЕВ ОТ ДПС ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО ВСИЧКО!
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11За 30 години не е играла брадвата, съмянвам се да заиграе точно сега....
14
0
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКой Митак ?Капитан ли е ?Митаци идваха, действаха...заминаваха...
13
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА Е РАБОТА ДА ЮРИСТ КОНСУЛТ И ТО ДОБЪР!!!ТОЙ ЩЕ КАЖЕ ИЗВЪРШИЛИ ЛИ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ НЕ!!АКО СА ИЗВЪРШИЛИ УВОЛНЕНИЕ НА ТЕЯ ОТ КОМИСИЯТА! А МОЖЕ И ПОВДИГАНЕ НА ОБВИНЕНИЯ
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил е турбо*** ,*** сега вече е станал Господин. При Бай Ставри Страстния да му продуха и двата ауспуха....
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама накрая ще играе брадвата.
10
0
 
35
 
! Отговори
Петрова преди 3 години
Нека да не се лъжем. Това е мечтата на 99% от ***...да се уреди на мекото, да се възползва от благинките за да си вдигне самочувствието и да се помисли за висша класа.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЕм дам, ама митака донесе милиони, ако не и милиарди и нема баране ...
8
1
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Той и подсъдимия несебърски кмет е независим с подкрепа на БСП, тези игри със луксозни коли ги играха отдавна, но Обзор се отцепи и отива към Варна.Скоро може и Сл.бряг да го отделят...политтеатъра свършва.