Д-р Симидчиев: Консенсусът е важен за здравеопазването!

Основното е да взимаме най-правилните решения, каза той
16 апр 2021 22:10, Петя Славова
26

НОЩ се разпуска, а в парламента всички са притеснени, защо?

Търсенето на консенсус е ключов приоритет, особено в здравеопазването. Все още съм преобладаващо лекар и ми се иска да запазя това и като политик. Политиката е начинът, по който можем да управляваме социалните процеси. Това каза за "Денят ON AIR" пулмологът и депутат от ДБ д-р Александър Симидчиев.

"НОЩ беше създаден със заповед на премиера и се разпуска с негова заповед. Въпреки някои различия, които сме имали - трябваше малко повече да има медицинска експертиза. Основното, което трябва да правим, е за взимаме най-правилните решения", обясни той.

Според него оттук насетне трябва да се прави максималното, но и грешките трябва да са основа за поправяне.

"Ключово е хората да разберат къде са истинските проблеми в пандемията, но да решим и казуса с инфодемията. Всяка криза е липса на контрол. За да можем да контролираме един процес, трябва да имаме данни за него. Ще ми се да дискутираме данни и да вземем най-правилните решения", подчерта Симидчиев за Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че все още имаме дилемата "починал с COVID" или "починал от COVID".

"При изпълнителната власт нямаме вакуум, тя функционира и в момента, докато се избере нова такава. Ефикасно е да знаем с какъв брой ваксини разполагаме и те да бъдат разпределени сред професии, които контактуват много в ежедневието си. Групите трябва да са приоритетни, не само на хартия", заяви събеседникът.

По думите му доверието в процеса на имунизация като цяло е ключов компонент, за да може той да върви както трябва. От гледна точка на общественото здраве е важно повече хора да бъдат ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
245 преди 3 години
Като е толкова загрижен за българите и като било толкова страшно защо не е на фронтовата линия? Нали е пулмолог за разлика от пияниците отНОЩ?Наравно с тях ако не и повече Симидчиев непрекъснато дава интервюта из медиите вместо да е в болницата да лекува.А сега като депутат и шеф на здравната комисия- ясно. Лекарите лекуват по време на пандемия, не обикалят от медия на медия!
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно ще задачата на доктора може би най-одобряваната личност в ДСБ. Ние като общество нямаме така наречената здравна култура. Огромната част от гражданите не знаят какво е това профилактика. Колко от хора примерно от млади години дори и да нямат оплаквания си правят общи кръвни изследвания, посещават зъболекар просто така за профилактика - това се плаща от касата. Ние когато грохнем тогава отиваме в болница, а там са другите проблеми ниското заплащане обезкърви здравеопазването ни...
10
2
 
6
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Естествено, че нямаме нужда от НОЩ. Имаме си Главен държавен здравен инспектор и подопечните му РЗИ. По закон, те се занимават с епидемиите. Не ни трябват разни паразитни структури като няколкото щаба на Борисов, които само разпръснаха отговорността и я превърнаха в безотговорност.Правилно разпуснаха НОЩ.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров обаче е извън борда на НС като и цялата АБВ, които не успяха да прескочат летвата от 4%. :D Въй щяха да го глобяват по 15 пъти на ден за неносене на маска в НС. Ама щеше да е Цирк на чудесата.
8
5
 
9
 
! Отговори
КУКУ преди 3 години
Довчера плюехте яко срещу НОЩ. СЕГА - ЗАЩО НЯМА НОЩ?? КУКУЛАНДИЯ.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От думите му стана ясно, че все още имаме дилемата "починал с COVID" или "починал от COVID".
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледайте си работатасаму тъка! ша нъ чипират рийшли!
5
7
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
само герб
4
8
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Глупости.Изгонихме ГЕРБ, щото не си вършеха добре работата.Ако няма успешна и бърза масова ваксинация, ще изгоним и тия, и *** като теб...
3
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
тоз *** го гледах по тв. като някой хамстер свит. до вчера се пъчеха не трябвало да се пита европа, че не трябвало да се затварят магазини молове, а тази вечер като някой плъх мънкаше точно че сега трябвало такива мерки да се вземат. като му запари под дупето вече се сети акво да говори. Ахмак
2
0
 
10
 
! Отговори
Горкичкия преди 3 години
Ще бъде слабо гласченце сред морето от рушащи, ревящи, изчегъртващи , кълцащи крайници и влачещи ковчези артисти в НС
1
16
 
11
 
! Отговори
Гледайте си работата преди 3 години
Изгонихме гроб защото не искаме ваксини и ограничения. Тази пландемия я говорете на друг. А има ваксинация, а ще ви изхвърлим от парламента. Веднага блокираме цяла България и почва гражданско неподчинение.