Работодатели и синдикати с искания към парламента

Държат на удължаване на мерките в подкрепа за бизнеса
16 апр 2021 23:05, Петя Славова
51

Националният план за възстановяване и устойчивост да бъде внесен в Европейската комисия /ЕК/ до края на април.

За това настояват национално представителните организации на работодателите и работниците - Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, КНСБ и КТ "Подкрепа".

Според бизнеса така страната ни ще може да получи средства от предвидените в плана още през юли, август и септември.

И работодатели, и синдикати настояват държавните мерки в подкрепа на бизнеса да бъдат удължени.

По думите на президента на КНСБ Пламен Димитров за първото тримесечие на 2021 г. Републиканският бюджет отчита дефицит в размер на над 650 млн. лв., като последният път с отчетен такъв дефицит е бил през 2014 г.

Според него поставя под въпрос възможността хазната да продължи да финансира мерки за подкрепа на икономиката, заетостта и доходите.

Експресно проучване на Българската стопанска камара пък показва, че 74% се обявяват за продължаване на икономическите мерки за заетостта, коментира председателят на организацията Радосвет Радев.

Той изтъкна като проблем краят на банковия мораториум. Радев бе гост в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проследете парите-европейските милиарди за България.Кой плати за протестите и защо?Всички са против Борисов не само заради самия него, а заради възможността заедно да се докопат до милиардите.Зад подставените лица на протеста се крият прогонените от България червени олигарси, които освен, че искат физически да ликвидират Борисов за отмъщение, искат да ВЛАСТВАТ над вас, вие да сте техни роби на труда, а те рецепиентите на европейските милиарди.Ще даде ли ЕС пари на руските маши?
15
13
 
24
 
! Отговори
Северозападняк преди 3 години
Баце не го търсете вече ! Той е на Малдивите.Искахте да си подаде оставката - подаде си я !Хайде сега да видим лъжливите мераклии за власт, каква ще я свършат.Всичките голям го вадят !Ама нямат топки !
14
5
 
22
 
! Отговори
Така преди 3 години
Да ходят да хле.нчат на Тошко,Славчо,Майчето,Танчето,Бабикянчо,Ицето,адвокатчето и тн..!Кви планове бе бибит.ковци!Хората мажоритарни избори ще правят!
13
6
 
24
 
! Отговори
Е КОЙ преди 3 години
...да предаде този план като ПРАВИТЕЛСТВО В БГ В МОМЕНТА НЯМА, ТЪЙ КАТО УМНИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ВЕЧЕ МУ ГЛАСУВАХА ОСТАВКАТА!! А НОВО - НЯМА ДА ИМА ДО 30 АПРИЛ!!!! ЧАЛГАРИЯ И КУКУЛАНДИЯ НАКУП. НО ПЪК МИКА ЗАЙКОВА И МАЯ ПОТВЪРДИХА, ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ГЛАСУВА ОСТАВКА. ХА ХА ХА!!!
12
12
 
4
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Незабавно , на следващото заседание на НС - ОПРОЩАВАНЕ НА ВСИЧКИ КРЕДИТИ НА ГРАЖДАНИ И ФИРМИ1400 БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИНБъдете смели!
11
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът отдавна свърши! Милиардите дето онзи с джипката раздаде пак хората трябва да връщат, така че по-добре фалирайте. И без това не плащате данъци и нормални заплати.
10
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме България в 21 век!Оставка на Парламента!България в ЕС, не на партизанщината и носителите на комунистически методи на управление и шантаж!Вън Дончева, Нинова и Манолова от Народното събрание!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им спретнем протест на СЛУЖБОГОНЦИТЕ!
8
1
 
20
 
! Отговори
до депутатите преди 3 години
Системата ви уби.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявам се на старицата Мика Зайкова, но над Парламента и Конституцията е Суверена.Предлагам Референдум за правото на Народа, когато вижда, че народните представители са неспособни да управляват държавата, Да имаме правото да им поискаме оставка!ОСТАВКА!
6
1
 
14
 
! Отговори
до парламента преди 3 години
шат, на патоците главите ......
5
12
 
7
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Ги подклажда.
4
3
 
14
 
! Отговори
! преди 3 години
Еее, най важен бил законопроекта за законността, слушам Ицо от дб! Абе, ако те подкарам с гегата... *** мазен! Добра се до парламента на раменете на Доган, сега с него ще взима решения!
3
4
 
25
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Хайде поискайте от Мая, Хаджигенов, Атанасов, Корнелия и Доган! Досега един се опраеяше, хайде сега цялата глуътница да дава, ако се разберат!
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламента е зает с по-важни дела като да се заседава в стария парламент примерно.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
merci 5ia.