Стамболийски пропищя от ромски набези, бутат незаконни къщи

Обиждали съседите си, крадели, хвърляли камъни
59
Стамболийски пропищя от ромски набези, бутат незаконни къщи
Снимка: Facebook

Незаконните ромски къщи в кв. "Партизана" в Стамболийски трябва да бъдат съборени в 14-дневен срок. Ако притежателите им не го направят сами, ще ги бутне общинската фирма БКС. Това ще се случи в началото на следващата седмица, съобщи кметът Георги Мараджиев, цитиран от „24 часа“.

По думите му има напрежение в квартала и то идвало от обитателите на незаконните постройки, които обиждали съседите си, крадат, хвърлят камъни по минувачите.

Мараджиев обяснява, че ромите не били от Стамболийски, а от Димитровградско, откъдето са си тръгнали заради същите проблеми, които в момента създават в "Партизана".

Още през 2019 г. кметът е издал заповед и е стартирала процедура по събарянето на въпросните незаконни
постройки. Въпреки личните срещи на Мараджиев и началника на полицията Ангел Керпиев с ромите и уверението им, че ще спрат да създават напрежение в квартала промяна няма и те продължават да тормозят комшиите си.

"Идва моментът, когато напрежението не може вече да продължава и трябва да потушим искрата, преди да е станал пожарът и да се случи непоправимото. Готов съм на най-крутите мерки. Законите трябва да се спазват от всички", подчертава Мараджиев.

Той предупреждава, че ще приложи цялата сила на закона, защото хора, които не уважават съгражданите си и не могат да се интегрират, нямат място в квартала и в града, и ще трябва да си потърсят друго убежище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
51
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Бях служебно в завода за картон MONDI в Стамболийски и за мой "късмет" преминах с кола през този квартал - ужас, такава мръсотия няма сигурно и в дълбоките индийски и африкански провинции. И в Германия цели градове вече са пропищяли от ромското нашествие. Изкъртват врати и прозорци, хвърлят *** през прозореца или от балкона, уринират в градинката пред блока,...германците се шашнаха, но си траят, за да не ги определят като расисти...Но бурята идва.
10
1
 
26
 
! Отговори
2134 преди 3 години
Докато им се дават едни пари "на калпак" ,без да правят нещо полезно (работа) насреща ,докато няма наказания за престъпността им , каква интеграция очаквате ?Тази така наречена интеграция е за усвояване на едни пари , и нищо друго.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е виновен сигурно.
8
1
 
34
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
Изходът е в образованието,а за тези,които не желаят,кастрация.
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали им бяха дали някви блокове в Ломско ли къде точно беше преди години и те бяха изкъртили дограмите да си палят огън в апартаментите и блока им беше пред срутване, щото бяха къртили и арматура от основите да дават на вторични.. Няма интеграция, а само ЕКСТРАДАЦИЯ!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камелия,с моят пост кого обидих визуално...скрит подтекст...да
5
0
 
34
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
И к'во ще се получи - тези ***, т.е роми по новому , ще отидат да безчинстват в друго Българско селище !!!Т.е проблемът не се решава, ами се премества !!!И това докога ???!!!Дори и да им дадат общиснки жилища, тези ***, т.е роми по новому ще тормозят съвестни Българи-данъкоплатци !!!Не виждам логика, честно !!!
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднопосочен билет за Германия или Франция, там нали са вълшебници в интеграцията на слабоумни социопати.
3
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
за които са гласували тои да им направи нови коп-тори
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахафтеее! Откъдя накъдя туй нящо ба? Откъдя накъдя ба!?
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пращайте ги към Франция, Французите ще се интегрират с ромите рано или късно.