Защо на границата върнаха цял автобус със сезонни работници?

Според някои причината са фалшиви PCR тестове
22 апр 2021 08:17,
17
Защо на границата върнаха цял автобус със сезонни работници?
Снимка: Кадър БНТ

След изненадваща проверка автобус със сезонни работници, пътуващи към Испания, беше върнат от границата отново в София. Сред пътниците се говори, че е заради фалшиви PCR тестове, съобщава БНТ.

Тръгването сутринта по нищо не предвещавало връщане в София няколко часа по-късно. Проверка на границата от няколко институции, сред които ДАИ, НАП, РЗИ и Икономическа полиция, наложило 5-часов престой на пътниците.

Според източници на случаен принцип са били събирани PCR тестове от пътниците. От РЗИ обясниха, че не би трябвало да се проверява за PCR тестове на излизане от страната, а само на влизане.

Вероятнo причина за връщането на автобуса е и пукнатото стъкло. Малко преди 4 следобед автобусът се върна на централна автогара "Сердика". Пътниците се качиха на друг автобус на същата фирма и отново тръгнаха към дестинацията си. Някои от тях изнервени и притеснени, че заради забавянето може да изтече валидността на PCR тестовете им.

"Казаха ни, че не може автобусът да продължи и ни върнаха", коментира Мирослав, шофьор на автобуса.

От фирмата заподозряха, че зад неочакваната проверка на автобуса стоят конкуренти. Обясниха, че преди пътуване питат лично пътниците за наличие на PCR тест, но не могат да гарантират за неговата валидност.

"Чувам, че нашата фирма предоставяла PCR тест и такова нещо няма. Ние сме лицензиран преводач с разрешителни. Ние нямаме лаборатория, тя се намира до нас, тестове се предлагат на всеки ъгъл. Ние PCR тестове не издаваме", заяви Силвия Иванова, управител на фирмата.

Причина за връщането на автобуса, според фирмата превозвач, вероятно е пукнатото предно стъкло, за което имало съставен акт от ДАИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Е как защо цял преди 3 години
А само половината му ли трябваше да върнат ?!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някоя Мутра прави номера на друга Мутра а Овцете го отнасят дебелия с котешката глава.
12
1
 
11
 
! Отговори
77480 преди 3 години
Значи на автобуса предното стъкло напукано ... ама конкуренцията била виновна .И така са щели да карат чак до Испания ..... Добре че не са проверили за Годишен преглед или гуми .... Дано да стигнат до Испания живи и здрави ... с тия пишман превозвачи .
11
3
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Ще бягате, а?Къде бе?Тук е най-хубаво!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Хората искат да работят един сезон и след това да си почиват в България през следващия сезон и затова излират да са сезонни работници.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че има ли искински писиар тестове.
8
13
 
9
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Ние ще се оправим и ще стигнем до испания а ти ще тънеш в мизерия с баци чалгаря 3000 евро вземам на месец тез не можеш ги видиш за 2 години в Bulgaristan
7
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от прости работници,да са учили!Мързели,сега да си седят тук Учиндолеца ще ги оправи!
6
3
 
6
 
! Отговори
Бананарама преди 3 години
Да, руските банани голям калибър, за зенитно оръдие, са много вкусни.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има някаква заразна гъба сега по бананите и портокалите, Испанците и те са пострадали тежко и не искат света да узнава, че ще им пострада бизнеса. Не купувайте никакви плодове вносни, че не знаете на какво ще попаднете. Купувайте само български и руски плодове.
4
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали се сещате че точно тия умни и нови утре ще се приберат у дома болни и ще подпалят огнища на всякъде и разни мангърчовци, ще крещят че мерки не трябва да има, за да може ей тия да си влизат и излизат по всяко време в държавата!
3
6
 
4
 
! Отговори
naranja преди 3 години
Не е затова, маслините и портокалите в Испания са хванали от новия плодов щам на коронавируса.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писателката не прави разлика между и резултат от PCR тест, а такава има, и текстът става за смях!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо да не ги върнат ? Нали просперирала държавата, а другите били в тежка криза, като са ги върнали са им направили добро. Да се благодарят, че са ги върнали.