Облачен и дъждовен вторник, температурите до 22°C

Ще вали главно в северозападната половина на страната
27 апр 2021 07:30,
0
Облачен и дъждовен вторник, температурите до 22°C
Снимка: БГНЕС

Днес облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в северозападната половина на страната ще превали слаб дъжд. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2200 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари