Благодатният огън ще дойде във Варна от Гюргево

Делегацията ще пристигне от Румъния около 23 ч. в събота
28 апр 2021 18:08, Анисия Иванова
19
Благодатният огън ще дойде във Варна от Гюргево
Снимка: БГНЕС

Варна ще вземе Благодатния огън от Гюргево. Очаква се делегацията да пристигне от Румъния около 23 часа в събота. Вечерното богослужение ще започне малко по-късно, а владиката ще излезе пред Катедралния храм да огласи Възкресението Христово около 23,55 ч., съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, цитиран от БТА.

В и пред храмовете ще има създадена организация за движението на миряните. По думите на митрополита в помещенията миряните трябва да са с маски. Миналата година хората бяха с лични предпазни средства и пред храма, каза още владиката и апелира и сега всеки да проявява съзнателност и да пази както себе си, така и останалите.

Митрополит Йоан допълни, че Благодатният огън ще бъде съхраняват и поддържан в Катедралата във Варна няколко дни и всички, които имат желание, ще могат да си вземат от него.

Той допълни, че ремонтът на най-големия храм в епархията ще продължи вероятно до края на годината. В момента тече позлатяването на централния купол, а камбаните вече са сменени. Предстои да бъде стегнат покривът на Катедралата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До християнкаОт такива като теб никаква полза *** долен.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви плюя на простите българи,няма за вас нито празници, и нищо свято.Само глупости и обиди на такъв светъл празник, но нека вашите думи да бъдат в вашите семейства. Всичко си идва на мястото. Срам и позор
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо. Гюргево си е български град.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Християнски пpocтотии пак.
2
10
 
6
 
! Отговори
Християнка преди 2 години
Спoред стaро църковнo пoверие, на кoйто правocлавен нe му стaва члeна, тpябва на Великден пo зaлез cлънце дa гo нaмаже oбилно c миpо oт мaнастирско кaндило и дa изpисува c oргана cи кръcт въpху икoната нa Архaнгел Михaил, зa дa сe cлучи чудo и дa полeти инcтрументът му нaгоре кaто rълъб към Рaйските селeния в имeто нa Отцa, Синa и Свeтаго духa.
1
7
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Тази информация намеква за нова окупация на България от Ром-ъния ли? Аз в благодатни огньове не вярвам, нито в нищо, което иде от Иерусалим, но ..какво сега, да им даден в замяна и малкото от Добруджа,което ни е останало ли? *** руско-турска интригантщина.