Проф. Кантарджиев: Връщащите се от Гърция да имат "едно наум"

Пандемичната година за медика се оказва натоварена
Обновена: 9 май 2021 17:30 | 9 май 2021 16:40, Петя Славова
35
Проф. Кантарджиев: Връщащите се от Гърция да имат "едно наум"
Снимка: БГНЕС

Пандемичната година се оказа доста по-натоварена от предишните за директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той коментира пред Нова тв "притеснителните" щамове на COVID-19, които върлуват в чужбина:

Тези хора, които се връщат от Гърция, например, да не се събират много и да имат "едно наум", че в тях може да е някой от по-трудните за овладяване варианти.

Още по темата
В личен план обаче медикът се радва на добра година. Професорът стана дядо. "Това е нещо, което си заслужава да доживееш. Наистина е голяма радост", сподели той.

Проф. Кантарджиев разказа, че неговият баща е искал той да постъпи във военно училище. Предпочел обаче медицината."Татко беше лекар, съпругата ми беше лекарка, а и синът ми стана лекар", добави той относно равносметката за пандемичната година. Той обясни и, че спортът е много важен, особено за младите на въпроса дали ще учи на джудо и внука си. Той обясни, че е привърженик на индивидуалните спортове.

Проф. Кантарджиев обясни, че в момента има и пик на ухапаните от кърлежи. "Който е ухапан от кърлеж в градска среда, две таблетки доксициклин, ако е възрастен. Ако е дете - азитромицин - 10 милиграма на килограм. Взима се еднократно.", предписа специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този шарлатанин още ли е на свобода?
7
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами в Румъния, като се върнат почиващите от България или Гърция биват поставяни под задължителна карантина, но на бойко му дремме за здравето на българите! Важното е да си прави пиар преди изборите!
6
12
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Както винаги умно-красивите парвенюта, ще пренесат подобно на миналата година, нови щамове, аман от социопати ;) !!!
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай шиле каквото и да казваш мой човек ако не е за кожни заболявания все едно си фоноф шум...
4
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев, колкото и да симпатичен, и теб те чака трибунал.
3
37
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложете ги под задължителна карантина връщащите се от Гърция! Щом не искат българското черно море, добре но пък ние искаме да не ни заразяват като си дойдат!
2
22
 
27
 
! Отговори
Дер преди 3 години
Мустак, знаеш ли какво имам аз наум ? Свързано е с бесило и много лъжи. Мисли какво ще правиш, когато няма да си нужен на господарите ти.
1
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербер!