КАТ с нова акция - следят товарни автомобили и автобуси

Контролът е в рамките на операция, която се провежда в ЕС
10 май 2021 12:28, Петя Славова
7
КАТ с нова акция - следят товарни автомобили и автобуси
Снимка: БГНЕС

 Нова акция на Пътна полиция в цялата страна започва от днес и ще приключи на 16 май. КАТ и "Автомобилна администрация" ще извършват проверки на товарни автомобили и автобуси, като при необходимост в тях ще бъдат включвани и служители от Криминална и Икономическа полиция.

Още по темата

Ще се следи за неспазване на времето за почивка от водачите, шофиране с привишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, неукрепени товари, редовност на документите и носенето на обезопасителни колани. Тези показатели са много важни за безопасността на движението, коментираха от Пътна полиция.

Контролът е в рамките на полицейска операция на ROADPOL, която се провежда на територията на Европейския съюз. В годината се предвиждат 4 такива акции, концентрирани върху товарните автомобили и автобусите. Тази е втората от началото на 2021 г. През първата са били проверени близо 10 хил. ТИР-а, при които са регистрирани 3478 нарушения. На 87 от тях им е наложена забрана за продължаване на движението. При автобусите проверените са общо 1648, а нарушенията - 281. 22 автобуса са били спрени от движение.

От Пътна полиция разкриха, че за изминалото денонощие има една жертва на пътя. Това е мотоциклетист, който загуби живота си в София вчера. 24 лица са ранени по пътищата в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз катаджия тир за превишена скорост не съм видял да спира, а ДАИ ги минават бързо с НА.Другото са само моабети за пред публиката и ако уцелят някой дет е пил две бири и е забравил за "акцията".
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви акции бе милиционерите. Елате тук в Германия да видите как работи Полицията. Денонощно без спиране се следи движението на всички превозни средства в цялата държава. Полицаи не се виждат на пътя. Имам две глоби на две различни места на по 800 км разстояние едно от друго. На тези места разрешената скорост беше 90 км аз бях с над 120 км. Да се чуди човек как ги правят тези фокуси. Тук няма акции тук няма Комунизъм. Акции правят само Комунистите. Вие не бяхте ли Демократични.
3
0
 
8
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Когато не са в акция,КАТ за каво получават заплата ?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aйде бе, няма ли новина за Русия, че не се издържа вече, да се почваме...
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щяла да бъде с кодово име "на ушев бял хляб му са дояди" че то камера къща не храни.