Напрежение преди първия "Бургас прайд"

Организаторите: Да се спре хомофобията у нас, нямаме права
14 май 2021 19:05, Екип на Bulgaria On Air
110
Напрежение преди първия "Бургас прайд"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Напрежение преди първия "Бургас прайд", който ще се проведе на 15 май, два дни преди Международния ден за борба с хомофобията и трансфобията. Вече се подготвя и антишествие.

Втори опит в да се проведе "Бургас прайд" под мотото "Любовта е по-силна от омразата", след като минала година се събраха шепа привърженици на хората с различна сексуална ориентация, предимно непълнолетни.

"Да се спре хомофобията в България, за да може да имаме и ние права, тъй като в момента нямаме права", каза организаторът на "Бургас прайд" и от ЛГБТИ обществото Русе Милев.

В Бургас вече се организира контрашествие в защита на традиционните семейни ценности. Двете групи се събират от двете страни на площада в центъра на Бугас.

"Напрежение със сигурност вече има създадено, но гарантираме, че това напрежение не е създадено от хетеро привържениците, а от другата страна", категоричен е Бисер Русимов от ОЗБГ.

"Очаквам разумните хора сами да си сложат граници. И веднъж завинаги да разберат представителите на хомо движението, че ние не протестираме, не роптаем, не скачаме срещу тях, а срещу парадирането", коментира администраторът на "Групата на групите" Мартин Пенчев.

Очаква се бургаският прайд да вдигне полицията на крак. А организаторите на Парада на хетеропривържениците вече са привиквани на разпит.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: хомофобияБургас прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КосачаНе си падам по мъже. Но нямам нищо против тези хора да не се притесняват и крият от света.
18
3
 
18
 
! Отговори
няма да им дойде преди 2 години
До ЧубакаСума ти НПО-та цоцат от тая далавера!Проблема не е от обратните,а от тях!Сега ще натракат разни лозунги с вопли за права,ще дадат на някое и друго тарикатче по 50 лв за масовост,и ще хванат няколко сбъркани за фасада!Като отчетат мероприятието ще се оближат доволно,и ще мирнат!До следващия гей-парад!Просто на някои хора трябва да им се обясни по трудния,ама по много трудния начин,че така не бива!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лопата
16
2
 
17
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ковид-19 зомбитата трябва да отидат на прайда да им поставят по една кожена ваксина за здраве в някоя грандинка да са защитени от индийския щам и марсианския щам...
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Може някой да е написал жалба че е бил заплашван от организаторите на контрапарада.При една такава жалба е много ясно че полицията ще ги превика на разпит.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толерастията към педеругстията е сигурен път по надолнището.Кога ще има Международен ден на семейните ценности, морала...до кога ще продължаваме да позволяваме на разни изверги да съсипват обществото под мотото че били дискриминирани, били не знам си какви?
13
15
 
3
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 2 години
Браво! Този в София кога ще е?
12
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако нямаше хомофоби нямаше да има гей прайд. Идеята на прайда е всеки от участниците да покаже че се гордее с това че е хомосексуален и че не се срамува от това.
11
0
 
17
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Време е феновете на Нефтохимик ,да излезнат както направиха преди със сектата "Свидетлите на Йехова. Тези са платени, както беше в София с блек ливейс но метарс.
10
2
 
18
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Начи искам дъ питам ? Ко имам 30 санта мажко достойнство ,тряаа ли а го извадя и дъ го натопорча ,че съм много надарен ? Нормалните ора ко ги интересе тва ? Е същото е и с гей парадите.
9
3
 
24
 
! Отговори
Чубака преди 2 години
Да извършиш грях е едно. Да парадираш с това обаче и да внушаваш на хората, че това е ок, вече отиваш в друга графа ... казано с думи прости, играеш си с огъня. Според трите авраамистични религии е така. Дано да им дойде акъла на тези меки китки.
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах на какво основание полицията е привикала на разпит организаторите на контрапарада. Също не разбрах, какви права нямали ЛГБТ+ хората, че да протестират?!? На някой пука ли му изобщо с кого се ****?!?
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най мразим леворезбовите да ми се набиват в очите. Немам нищо против тях нека си бъркат по дупките. Но да излизат и да парадират с извратеноста си ми идва в повече. Не искам децата ми да ми задават неудобни въпроси. Като този. Защо тези батковци се целуват. Какво да им кажа че са пеера си ли. На всичкото отгоре и поуголи се разхождат а слутинските медии ги отразяват. Май винкела ще свърши възпитателна работа. Той троши кости и праща за месеци в гипс. А след това и мозъка ще им дойде на място.
6
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99 процента от хомофобите са прикрити хомосексуалисти
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги финансира ти? Пак ли оная мумия Сорос?
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
падениие
3
0
 
31
 
! Отговори
МЕСТИМ преди 2 години
На никого не му пука. На гейовете не им пука, на нормалните изобщо. Парад с десет човека. Няма и кой едно протестно лозунгче да донесе. Модата мина и отмина, парадирайте си и после бегом за дюнери.
2
0
 
17
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"организаторите на Парада на хетеропривържениците вече са привиквани на разпит"Скоро ще се дестабилизира целия свят, тогава кой ще пази изкълчените?
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако поканите дългия, манолова и ония тримцата да ви водят, те щи ви извоюват такива права, за които можете само да си мечтаете!