Проблеми в системата за ваксинация напрегна лични лекари

Тя не допуска заявена втора доза на различен препарат
20 май 2021 08:16, Петя Славова
30

Здравното министерство обеща до края на седмица да бъдат отстранени всички проблеми в електронната система за ваксиниране. Един от тях е, че системата не допуска да бъде заявена втора доза на различен препарат. Заради системния проблем се създаде напрежение при няколко лични лекари.

Георги днес отива да си постави втора доза ваксина. Дълго се колебал, дали отново да избере AstraZeneca или да смени препарата. Оказва се обаче, че електронната система не му дава тази възможност.

Д-р Галинка Павлова констатира проблема, след като неин пациент с поставена първа доза на AstraZeneca е опитал да избере в електронната система различен препарат за втората игла.

"За съжаление, се оказва че е- платформата не позволява да въведем втора доза на  Pfizer. Какво следва от това- пациентите не могат да получат сертификат и това създаде наистина напрежение между нас и между тях, защото хората настояват да получат този документ, който им отваря ако щете и границите , а ние няма да получим заплащане за тези пациенти!", каза пред Bulgaria ON AIR управителят на ДКЦ - Варна д-р Галинка Павлова

"Една дама, която е имунизирана с AstraZeneca февруари месец, в деня в който трябваше да ѝ се направи втората доза, пожела да ѝ бъде направена Pfizer", заяви началникът на отдел "Профилактика на болестите" РЗИ- Велико Търново д-р Светлана Моминска.

Това създава проблем и за личните лекари, които не могат да вземат допълнителното си възнаграждение за ваксиниран пациент, защото не може да му се издаде сертификат.

"И ние разбираме от колеги, които са от други инспекции , че правейки доза, която не съответства на първата , има проблем с издаването на сертификата, което е заложено в софтуера!", добави д-р Моминска.

В рамките на деня проблемът със системата вече е решен. А здравното министерство обеща до края на седмица да бъдат изчистени и останалите дефекти в портала, за да стане по-лесен за работа.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
Правилно да НЕ може преди 1 месец
Защото от Европейският съюз експертите не са решили, че може да се дават ваксинални сертификати само на хора качествено ваксинирани от една и съща по вид ваксина. В противен случай мешана скара и сертификат за пътуване през крив макарон ще видят хората.
12
0
 
4
 
! Отговори
ботокса преди 1 месец
ах горките лекари!!1!1! то не е добре дасе напрягаш
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До азБраво на човека. Ако и другите направят така, ще трябва да им предложат нормални условия, за да останат. Относно неблагодарниците - плащаме си здравни осигуровки и всевъзможни такси и подобни когато ни е нужен лекар и насреща получаваме отношение като към животни и нулево лечение или такова, което се прави за източване на здравната каса.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нещо се срива система за боцкане с отровните ваксини готино е, скоро съвсем ще рухне то целият процес е против техните планове срещу Вселената не вървят..
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Това създава проблем и за личните лекари, които не могат да вземат допълнителното си възнаграждение за ваксиниран пациент, защото не може да му се издаде сертификат."Ето какъв е точно проблемът. Не могат да си вземат допълнителното възнаграждение, а недали пациентът има една или друга възможност.
8
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 месец
До Анонимен 7--------------------------------------Ами сменят я. Наскоро един мой познат млад лекар заряза работата в болница и започна във фирма за мед. проучвания. Заплата 7 пъти по голяма и липса на неблагодарници.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига са ревали. Като не им изнася да си сменят професията.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този документ НЕ им отваря границите !никъде не признават ваксините искат тест или карантина
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тия лъжи и измами никой не ви вярва вече и никой не ви иска вашите убийствени ваксини забрана за всички ваксини
4
11
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Изключително калпава система измислена от Калинките на мутрите.
3
10
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Проблема е от Банкя, ама слава богу го няма вече и всичко се оправя и нарежда както трябва
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се напрягайте, всичко е умишлено!
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Основният проблем е на Дондуков 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!