Първият плаж у нас отвори на цени от 5 лв. за чадър и шезлонг

Плаж Крайморие разполага с 20 броя чадъри и шезлонги
22 май 2021 14:30, Ния Христова
108
Първият плаж у нас отвори на цени от 5 лв. за чадър и шезлонг
Снимка: БГНЕС
Плаж Крайморие днес официално отвори с обходна двойка от двама спасители, медицински пункт и 20 броя чадъри и шезлонги. Цената им остава същата като миналогодишната – 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг, предаде БГНЕС.
 
"Следващата сряда на Министерски съвет очакваме да се приеме предложението на концесионерите плажовете да бъдат или 100% безплатни или цените на чадърите и шезлонгите да бъдат намалени на 50% от заложената в договора цена. Съответно очакваме концесионната ни такса да бъда намалена на 50% или напълно опростена, ако плажът е безплатен", коментира концесионерът на плажа Николай Димитров.
 
Този сезон отново се очаква да има недостиг на спасители по Българското Черноморие.
 
Васил Алексиев, който води курсове за спасители към БЧК казва, че концесионерите на плажове вече звънят да искат да им осигури спасители. 
 
"От 40 човека на курс, повече от половината предпочитат да работят на басейни, защото работата е по-лесна и отговорността е по-малка. Друга част от спасителите предпочитат да работят навън", заяви Алексиев.
 
Според Наредбите всички стопанисвани плажове у нас трябва да разполагат с водни спасители от 1 юни до 15 септември.
 
Между 800 и 1400 лева е заплащането, което се предлага за този сезон на спасителите от концесионерите на плажове и собствениците на хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпи приятели,тя и водата, която тече от чешмата ви в къщи също е създадена от природата, само че я плащате. Само защото нещо е създадено от природата не означава, че може да ви бъде предоставено безплатно. Предоставянето на чадъри и шезлонги е услуга и тя има цена.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид инкубатор за четвъртата вълна.
30
3
 
2
 
! Отговори
Полага им се? преди 2 години
Да не се е върнала плановата икономика? И 800 до 1400 лв. бруто или нето?Полагщото им се възнаграждение зависи от търсенето и предлагането, все още. То ако всеки взимаше каквото му се полага... Ако има много спасители, а малко басейни отворят - ниско възнаграждение. Ако отворят много басейни, а спасителите са малко - високо възнаграждение.Винаги басейните и аквапарковете са били определящи, а не плажовете. 90% от спасителите работят на басейни.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успокойте се! Това е промоция за първия ден!
28
0
 
16
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Мисля, че българските концесионери имат проблем с визионерството. Някога, когато бе проблем да излезеш от държавата просто нямаше накъде. Но сега където ти е кеф, там отиваш. Мамая в Румъния - кристална вода, ниски цени, близко е. Турция - няма смисъл да ви обяснявам. Ей къде е Солун или цялата Гърция. Ама както някой каза, то вече самолета ти е почти безплатен. Испания, Португалия, южна Италия. Не си тровете нервите с български тарикати.
27
5
 
2
 
! Отговори
На нивата преди 2 години
Мразя море. Жега.Аз си пазя сянка с мотиката голяма на нивата.
26
3
 
9
 
! Отговори
Кво? до 18 преди 2 години
Ти пък точно какво участие имаш в изграждането на българското черноморие, че ми го продаваш ??? Нещо пясък ли си носил, нещо вода ли си наливал, че ми дуднеш за качество на услуга?! Качествена сянка ли ми предлагаш? Щото то какво некачествена такава ми убягва. Силно се надявам един по един да започнете да фалирате и да се хванете да работите нещо смислено!
25
3
 
6
 
! Отговори
мхм преди 2 години
защо да плащам 5лв, когато в гърция, кипър, испания ми е по 2 евро за цял ден, с полети по 20 евро двупосочно?
24
3
 
10
 
! Отговори
РусенецЪ преди 2 години
Де да знам, на мен пък камчия ми допада. Тръгваме в 7:00 от Русе, в 9:30 сме на плажа. Обратно в 16:00 и 18:30 сме си в къщи. На пропан ми струва 35 лева. Жената и децата са си с техните си чадъри на плажа, аз под едни много симпатични дървени беседки /не съм много по слънцето и пясъка/. И ракия си имам, и биричка, и мезенца, и автохладилник, и лаптоп със филмета. 35 лева бе хора! И си спя в собственото легло.
23
3
 
18
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Офф, не че ни е лошо черноморието, но откакто видях плажовете на Черна Гора тотално изгубих интерес към нашето. Вярно, че пътя е малко повечко, но два пъти съм минавал през планините на Монтенегро и повярвайте, няма насищане на такава красота! Няма да ви обяснявам за цените, щото не съм рекламист. И тази година ще почивам в Будва. Цяла къщурка в планината, на 15 минути от плажа, на цената на мърлява хотелска стая в български хотел.
22
1
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
То това е проблема, че спокойствие няма, нито обслужване.
21
1
 
7
 
! Отговори
мдаааа преди 2 години
.. и задължителна консумация за 50лв.
20
0
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
За едната част си прав но качеството е все още далеч от добро на нашето море. За съжаление го казвам.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Е кой създаде тези хубави плажове? Хората или природата ? Айде вървете с тъпите си чадъри и пейки на друго място, да гърчите хората за пари. Как някой ще ти плаща за да ползва това което природата е създала? Какво означава частен плаж. Защо Държавата е разрешила подобни територии да се продават. Всички природни дадености са собственост на Държавата, тоест на хората
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлаганият туристически продукт по българското море е на много високо ниво. Това има цена. Изборът е много богат - има за хора с всякакви възможности. Почивайте в България и си гледайте спокойствието скъпи сънародници.
17
1
 
4
 
! Отговори
Един от НАП преди 2 години
Аз ли съм балама?Уж хотелите лани празни пък места нямаше Я да видим сега тоз сезон
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти като не искаш да даваш не ходи на платените плажове. Има достатъчно други хора, които са готови да плащат за добро качество. Българското крайбрежие е много красиво и хубаво. Това има цена.
15
0
 
14
 
! Отговори
Кво? преди 2 години
И защо точно трябва да давам 10 лева дневно за човек? Чадъри и сгъваеми шезлонги си имам в багажника. За мен и гаджето - това са 200 кинта за 10 дена. А двеста лева са ми 100 литра бензин. Пък това са ми 1800 километра пробег. Три пъти до морето и обратно. Не бе, не че ми е проблем, ама не схващам логиката да плащам за сянка.
14
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате да сте здрави задраскайте с червен химикал всякакви чуждестранни почивки. Един хубава хотел в България и светът е перфектен.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е супер на морето. Несебър и Поморие - няма туристи, няма чадъри, няма мутри, няма шум. Супер е. Само ресторантите работят. Вече ходя на море май и септември и не ползвам хотели.