Helpbook: Бездомни животни надраскаха колата ми, нахапаха лайсните

И още сигнали - неокосени треви, кърлежи, опасно дърво
29 май 2021 12:45, Анисия Иванова
59

Снимка: Helpbook

С необичаен проблем се обърна наш потребител към нас чрез сигнал в платформата на Helpbook.info. Изпрати ни снимка на пораженията по автомобила си вследствие на развилнели се бездомни животни.

Ето какво ни пише: "На 17 май 2021 г. през нощта глутницата кучета зад блок 368 в Младост 3, гонещи отглежданите котки пред блока ни, които се скриват под паркирания ни автомобил. Щетите са: нахапани лайсни, откъсната кора на бронята и надраскана броня от ноктите на кучетата. Осведоми са Екоравновесие, община Младост, проблемът е, че кучатата все още са в квартала. Заради котките и кучетата имахме отново щета по автомобила ни преди 3 месеца, застрахователят отказва да покрие разходите по щетите. Искам да ви попитам кой ще покрие разходите по щетата“? Молбата е за незабавна реакция и прибиране на бездомните животни.

В същия квартал тревните площи са обрасли в еднометрова трева, която в момента цъфти обилно и създава огромни проблеми за хората с алергии. Наблюдава се както около детските градини и междублокови пространства, както и поляните в района.

В съседен квартал също има спешна нужда от окосяване и пръскане. На места тревата достига 60 см и е пълно е с кърлежи. Молбата е за становище дали и на кои дати е планирано косене и пръскане срещу вредители.

Сигнализираха ни за опасно дърво в кв. Горубляне, което застрашително е надвиснало над главите на преминаващите. В основата си е изгнило и е проядено от дървояди, с което се създават предпоставки за инциденти, тъй като при по-силен вятър има опасност да падне върху къщите и автомобилите, които са паркирани там, а също така може да пострадат и хора. Молбата е за проверка и своевременното му отстраняване.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага давам бързо решение, окосете си ги сами. Знаете ли по колко пари месечно дават някои хора за озеленяване, а се радвайте, че все още са ви останали зелени градинки.
21
0
 
6
 
! Отговори
нощни животни преди 2 години
Питайте застраховател вещо лице какви щети нанасят на автомобил глутница кучета - разкостени до неузнаваемост с части на десетки метри.
20
34
 
10
 
! Отговори
Striker преди 2 години
И какъв ти е случая бе, ***?! Кой щял да ти покрие щетата - има автокаско за тая работа. Ако нямаш, проблема си е твой! 110% съм сигурен, че въпросният мрънкач е от някое далечно провинциално село или градче и силно мьека, данъчите и адресната регистрация вероятно още са му в Сусурлево, обаче реве като женичк. Я бегай на село бе, тарикат. Там в двора няма бездомни кучета!
19
0
 
6
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
до 20 ; Не знам дали са кучелюбци , но кинто-любци със сигурност , на грешни кинти , които китни могат да бъдат вложени за нещо полезно !
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега всички жалостиви неолиберал капиталисти да защитят горките животинки,както скочиха в защита на Митко чорапа!!
17
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучелюбците отдавна са отказали да бъдат хора. За това и хората са длъжни непрекъснато да се съборазяват с лай, нападения, мръсотия, тении, *** и т.н. За кучелюбеца човешкия живот стои много по-долу от човешкия. Такива трябва да бъдат затваряни и държани извън обществото, ако искаме да оцелеем. Колко деца бяха нахапани и обрабразени само за миналата година знаете ли? Колко от тях са с трайни психически травми? На кучелюбците не им пука за жертвите на тяхния нечовешки фетиш.
16
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Ще се учудиш колко ламаринени панела в новите автомобили всъщност са пластмаса.
15
15
 
8
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 2 години
Една флоберка и/или въздушна пушка с по-голяма начална скорост на съчмата , ще решат проблема много бързо ! Само че фондациите с лапане (пардон - с лапи) ще станат излишни , а те точно това НАЙ-МАЛКО го искат , щото ще свършат грешните пари ,дето ги взимат ,а и тези дето ги "отчисляват" нагоре по веригата !А пък хората - кучета ги яли ( и в прекия смисъл) !
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦИНИКЗа теб винкел в кратуната
13
2
 
18
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Да се забрани със закон на кучетата да ядат коли.
12
5
 
13
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Да допълня - трябва общината да назначи хора постоянно - да пазят колата на пострадалия .
11
2
 
26
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Данъците, които плащаме стигат за да няма кучета, вместо бетон - мраморни тротоари, улици като стъкло, подравнен райграс и дървета с оформена корона навсякъде. Апашите, които си избираме или по-точно не избираме, защото нямало за кого да се гласува - ни крадат. Няма разлика мангуджери да ти влезе в дома и да изнесе ТВ-то и да си платиш за общесвени услуги, а да получиш само мазна физиономия, която ти обяснява колко си добре. Хан Крум ни трябва.
10
10
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Колите пред панелките са Бездомни , животните си имат документи за тази територия .Домуване на автомобил е в Гараж .
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"застрахователят отказва да покрие разходите по щетите." Откъде на къде застрахователят отказва да покрие щета по колата, дали ще си я ужулил в ъгъла на блока, друга кола или някой ще те е ударил докато колата е била паркирана или кучета са я одраскали, каква е разликата за застрахователя? Смени си застраховател тогава, тия са измамници или те лъжат,което е едно и също.
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучетата не са заръфали коя да е кола, много добре знаят коя да ръфат и каква е причената, собственика също знае!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мур.гави бездомни животни от Факултета?
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един еърсофт и почваш да чешеш бездомните песове... много добре им се отразява.
5
4
 
15
 
! Отговори
загуба велика преди 2 години
Добре,че не са ти изпили бензина!
4
14
 
11
 
! Отговори
Проблем преди 2 години
За препикана от глутница бездомни кучета лява задна гума, какво е обезщетението от застрахователя?
3
18
 
6
 
! Отговори
А бе и един мармот.. преди 2 години
Те тези кучета не били кучета, а.лъвове!!!! Тази кола трабант ли е, извинете???? Или е от кашкавал? Да надраскат, ок! Имал съм такива случаи! Обаче.. И един мармот...