Строежът на Алепу - отново в съда

Прокуратурата протестира издаденото решение от 2017 г.
31 май 2021 14:12, Петя Славова
29
Строежът на Алепу  - отново в съда
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата протестира издаденото разрешение от 27.12 .2017 г. на РИОСВ Бургас, с което се дава разрешение за изграждането на "подпорната стена" и ваканционен комплекс "Алепу Вилидж" без да е необходимо провеждането на ОВОС, предаде БГНЕС.

Вместо това е извършена по-леката процедура за съвместимост по Закона за биологичното разнообразие. По този начин инвеститорите са избегнали задължителното обществено обсъждане.

Още по темата

"Процедурата по ОВОС изисква задължително обществено обсъждане. Ако беше проведено такова, този скандален строеж щеше да бъде спрян на много по-ранен етап", коментира общинският съветник от "Да, България" Димитър Найденов, който пръв подаде сигнал до прокуратурата.

Прокурор Андрей Чевеняков обяви, че решението е издадено от некомпетентен орган, тъй като е подписано от заместник-директор на РИОСВ Бургас. "За крайбрежен и свлачищен район трябва извършване на ОВОС, а такава процедура не е извършена", коментира прокурорът

Според защитата на новия инвеститор на Алепу такава оценка не е задължителна, тъй като строежът е на 30 метра от морето, а не на брега.

Делото беше отложено за 12 юли за събиране на нови доказателства.


29
Още от Страната
Управител на проверявана болница в Благоевград: Преди избори сме!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой ще плаща разноските по делото ?!??!!?! КОЙ ??!!
8
0
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 седмица
"Според защитата на новия инвеститор на Алепу такава оценка не е задължителна, тъй като строежът е на 30 метра от морето, а не на брега."Мда, то 30m са много далече от морето, и не е бряг, нали ?!?!?Абе тоя нас ни мисли за *** , май?!
7
2
 
8
 
! Отговори
Подпора стена преди 1 седмица
Разбира се, че е необходимо да се подпира морето. Какво не му разбирате на казуса?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Iима ли военен кораб !?Сложете го ,срещу стената и ...огън !
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доколкото разбирам, този на снимката е прокурор...В главата има вид малко на клошар, ама карай да върви. По-лошото е че прокуратурата винаги върви след течетението. Т.е. някой трябва да им каже че нещо е незаконно, да надигне обществото да протестира, че тогава те да се сетят, че трябва да направят нещо. В останалото време - поръчкови акции
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
..и наглите мутри!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пясъкът е за строежи. Господ е дал пясък и чака човекът да се сети да бетонира............................. "Господ пякък дава, но бетон не бърка", казват герберите...................................... Цимент, вар, чакъл сам трябва да донесе и да работи, работи, работи.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
плажовете у нас отдавна са строежи и бетони
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къф строеж бе??? Алепу не беше ли плаж???