Мечка атакува пчелни кошери в пернишко село

Унищожени са 15 кошера
3 юни 2021 09:38, Ния Христова
26
Мечка атакува пчелни кошери в пернишко село
Снимка: БГНЕС
Пчелни кошери в пернишкото село Чуйпетлово са унищожени след множество нападения от мечка. Сега служители на Държавно ловно стопанство "Витошко-Студена" помагат на жителите в селото да опазят кошерите си, съобщи bTV. 
 
"Нападенията са извършени в размножителния период на животното, когато е нормално майките да отделят своите малки и те в търсене на свободна територия скъсяват дистанцията с човека", обясни Драгомир Пенчев, директор на Държавно стопанство "Витошко-Студена". 
 
Унищожени са 15 кошера, които впоследствие са били възстановени. Собствениците ще получат и обезщетения за нанесените щети. 
 
"Поставихме електропастир, след което имаше още един опит за навлизане, но той беше неуспешен", каза още Пенчев. 
 
Той посъветва туристите да използват само маркираните пътеки и да създават шум, когато са в компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Напълнихте планината с безразборно размножаване на мечки, сега тепърва ще берете плодовете на труда си. Ще има не само разбити кошери, но и туристи изядени. Освен това пчелите са много важни за живота на земята. Ако изчезнат, на човечеството не остават повече от 4 години живот. Мечките от друга страна са напълно безполезни и опасни.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да стане прекупвачите няма да изкупват мед за повече от 3.5лв за килограм. В магазина обаче бурканчето захарен сироп може и 15лв да чукне този сезон
7
0
 
1
 
! Отговори
дт преди 2 години
Чуйпетльово се казва селцето
6
0
 
3
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До плБаба Меца, много обича твоите питбули и бултериери;))) Понеже са нагли и безстрашни, сами ще се наврат в лапите й, тя ще ги смачка само с един удар или "плесник";))), след което ще ги зарови, нейде и доволно кат са повкиснат ша замези с тех;)))
5
0
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Баба Меца е умна, електропастриът временно ще я спре. Една такава се бе натъкнала на "пастирят" и от яд, бе счупила дървото, на което бил вързан, хахаххахахаха
4
12
 
1
 
! Отговори
пл преди 2 години
като са *** и не могат да си сложат 2-3 питбула и бултериера така ще е . олиго.френ пълни
3
2
 
1
 
! Отговори
селянин преди 2 години
Мецо не кради ке те кажем на тате
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медвед,Медоед, Медар и т. н варианти на "ядящ мед, обичаш мед" са в основата на славянското название на мечката като биологичен вид.Вероятно защото е била най-опасният и силен звяр за тях ,самото и название е евфимизъм, породено от суеверният страх да не я призовеш чрез споменаването и.А в Русия дори имат и евфемизъм на евфемизма който се е утвърдил като име - Миша Кривокраки
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Мецана и се е доял медец, какво толкова? Всички знаем, че мечките обичат мед!