Пловдив привлече CNN с уникално копие на кафенето от "Приятели"

Собственикът на Central perk застана пред камерата на Bulgaria ON AIR
63

Световни медии стигнаха до Пловдив, за да покажат единственото кафене в Източна Европа, което е точно копие на това от сериала "Приятели".

Идеята за кафенето се ражда съвсем случайно.

"Както може да се очаква, съм много голям фен на сериала "Приятели". И един ден, докато си гледам вкъщи в хола поредния епизод и се смея на шегите, които ги знам наизуст, си казах: Това място Central perk е страхотно и дори, ако не си фен на сериала би било страхотно, ако отидеш там на кафе - да си стоиш, да си бичиш айляк", сподели собственикът Елин Николов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Първото, което виждат посетителите, е емблематичният оранжев диван, докаран в Пловдив специално от Белгия. Всеки, който иска да се потопи в атмосферата и декора, точно такъв, какъвто е в сериала "Приятели", може да заповяда тук на място.

За да види точната реплика на кафенето, в Пловдив идва и екип на CNN.

"Телефонът ми позвъня, беше чуждестранен номер. Помислих, че е клиент за резервация, тъй като доста често се случва това. Вдигнах и беше англичанин, който се представи за журналист от СNN", разказа Николов.

Макар и смела, мечтата на Елин е някой ден любимите му герои да посетят точно неговото кафене. А новината за събирането на любимите приятели на екрана е притегателна сила за феновете. Едно е сигурно – сериалите имат край, но приятелството - не.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно и там символа на "европейската столица на Културата" Митьо Чорапа ще продава чорапки, без да издаде нито един касов бон и вероятно препирайки нечии пари?
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 Вие старите сте много умен вид. Видяхме ви в края на комунизма - основно аграрни селяни с потенциал 0. В целия преход основно вашите поколения управляват политика, спорт, култура, образование... всичко е катастрофа. Цялата вина за ситуацията в държавата и бягането на млади на вън е благодарение на вашия нисък соц интелект.
14
0
 
1
 
! Отговори
Казвай,майна! преди 2 години
Не съм сигурен,но преди време в един от епизодите на ''Кошмари в кухнята'',мисля че пак в Пловдив и пак ''Friends'' се казваше заведението.По бегъл спомен си спомням,че беше пицария тогава.Но дали това е същото?
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леко зактсняло с едни 15 20г :)) Пък и изобщо не ми е копие. Копие означава от наредбата до цветовете и размера на помещението.
12
5
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не ме смущава толкова факта,че в Пловдив има паметник на Альоша,колкото липсата на огромен паметник на Кан Кубрат в Крим. Ако обаче Русия не признае,че руският език е български и не възвеличи това с достоен паметник на Българските Канове и Царе, Книжовници и Бойци,то ще поставим надпис на Альоша,който го определя като крадец на Азбука,Език и Територии Български. Защото дедите на този Альоша са онези,които унищожиха Волжка България,Кубратова България. Нека Ердоган им напише азбука.Хахаха
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
младите сте много тьп вид. използвате мешани бг думи с английски без дори да подозирате, знаете перфектно англ от игри и прочее без да осъзнавате, живеете с много западни удобства като телефончето в ръчичките, нета през който тролите, и бягате навън защото се срамувате да се наречете българи. Но това не било чуждопоклонничество.
10
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Марин / ИМА ДИВАН :D
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Сериала "Приятели" го излъчваха още по комунистическо време' ----- 1994 ли е паднал куманизма бе, момчето ми? тук почнаха да го дават 2000. май нещо не помниш защото още не си бил роден.
8
2
 
15
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Точно копие? Кое е точното, че не видях от видеото?
7
13
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Роден съм в София, но съм тракиец по майчина линия и ми е особенно горделивичко, че пловдивчани са с пъти по-креативни от софиянци. Пловдив е уют,семейство, диалог..
6
14
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 5Ми ако ходиш да се кланяш на паметника на Альоша, ако му носиш свежи цветя - определено е чуждопоклонничество! Русия е чужда държава, а паметникът е на армията на тази държава! Сериала "Приятели" го излъчваха още по комунистическо време и няма нищо общо с политиката, армията или държавното управление.
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столица на Култирата? По-скоро Столица на Чуждопоклонничеството.
4
6
 
4
 
! Отговори
V преди 2 години
Густо майна Филибето, на Тримона пу ш ки фраш
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Привлекли сме латерната на тамошните комунисти .. голям праз
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега оная многострадалната геновева Митко шyшонa, ще го налази и ще почне да продава незаконно тъpлъциte.
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'отидеш там на кафе - да си стоиш, да си бичиш айляк"' ------- така ли говорят турчеещите се пловдивчани? после защо ги бият.