12-годишно дете се удави в изкоп заради бас

Семейството на момчето го издирвало ден и половина безуспешно
18 юни 2021 19:41, Екип на Bulgaria On Air
24
12-годишно дете се удави в изкоп заради бас
Снимка: БГНЕС

12-годишно дете се удави в изкоп в гората край девненския квартал "Повеляново“. До инцидента се стига заради бас. Детето влязло да се къпе в дупка, която след обилните дъждове се напълнила с вода.

В злополучния ден шестокласникът Ивайло Георгиев излязъл със свой приятел да кара скейтборд. След няколко часа се върнало само другото момче, разказа почерненият баща.

"Разбрах, че се хванали на бас дали Ивайло ще скочи във водата. После отидохме да търсим другото момче, но то избягало в Бургас с дядо си", каза бащата на детето Павлин Георгиев

Семейството на момчето го издирвало ден и половина безуспешно, след това подало сигнал в общината. От община Девня веднага сигнализирали институциите и по предположения на близки на детето, започнали да го търсят в гористата местност в квартал "Повеляново".

"Намерени са дрехите на момчето, после са извикани полиция и прокуратура. Влязъл е водолаз във водата и е намерил детето", каза кметът на Девня Свилен Шитов.

Дупката, в която детето се е удавила, е с размери 5 на 10 метра и се намира в непосредствена близост до колектор на ВиК. Затова и предположенията на разследващите е, че тя е изкоп на водното дружество. Оттам обаче категорично отрекоха.

"Единственото нещо, което може да се каже е, че инцидентът е станал в близост до съоръжения на ВиК, но няма нищо общо с нашите съоръжения“, уточни заместник-управителят на ВиК Варна Михаил Маринов.

Съседите на удавеното момче казаха, че в местността често ходили деца. По думите им това е втори трагичен случай на същото място. От години дупката била опасна, но никой не е подавал сигнал за нея. Едва след инцидента изкопът е обезопасен, образувано е и досъдебно производство

Гледайте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


24
Още по темата: детеудавник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така сме били винаги - винаги след инцидентите и никога предварително да се мисли. В едно безотговорно общество е така.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е така е, тия се спасили и си били камшика.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжка постъпка- даже не казал какво е станало , а отишъл с дядо си в Бургас. Затова децата трябва да се побииват , за да са наясно че като удариш -боли , иначе заживяват в измислен свят , в който думите решават всичко
16
0
 
7
 
! Отговори
майка преди 1 месец
До маргинал-майор ЖагоВие нормални ли сте!!!??? Има ли значение дали е с български или ромски произход. Мир на праха му! Ужасна трагедия за семейството и това е най-страшното при момчетата, когато порастват.. Нашите малки рицари без броня..
15
4
 
0
 
! Отговори
ууу преди 1 месец
До ФАКТЗатова пак ще го изберем, за да изпукате всички гербери.
14
1
 
15
 
! Отговори
Продължението - преди 1 месец
Само че единият от младите мъже както скочил, така и не изплувал. Другите успели да го извадят, бил с разбита глава, вече мъртъв. Оказало се, че някой е изхвърлил строителни отпадъци в този водоем и скачайки, младият човек е ударил главата си в желязо. Жалко е, но такива беди се случват. Човек от малък трябва да бъде научен от какво да се пази и че басовете са глу.паво нещо.
13
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 1 месец
Прав си, семейството не е научило детето си, че не бива да излага на риск живота, здравето и интересите си само за да докаже нещо на някакви други деца.Но такива грешки правят не само децата. Познавам семейство, което през 80-те години на 20-и век е било още младо - малко над 30 г. са били и двамата. Веднъж отишли да прекарат неделния ден извън града с още три други млади двойки техни приятели, всички до един висшисти. Било горещо и мъжете скочили в някакъв вир, за да се разхладят /продължавам/
12
19
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Откакто радев е "президент" България бял ден не е видяла!!!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правили сме какви ли не глупости, но такава лудост да скачаме в кална вода, не е имало. На всички ни беше ясно какво е тиня, водовъртеж, остри предмети по дъното и т.н. Семейството му нещо е пропуснало във възпитанието.
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето, 1975-6 г комунистите (учителите на Боко Тиквата) почнаха да правят подземен паркинг до нашия блок. Обаче ентусиазма и парите им стигнаха само до изкопаване на огромна котловина, която скоро се превърна в кално езеро. Неоградено и необезопасено. Някои момчетата влачеха отнякъде огромни стиропори и плаваха като на салове. На мене и през ум не ми е минавало да се доближавам, камо ли да се хващам на басове.
9
1
 
13
 
! Отговори
Да не спорим преди 1 месец
Дали ще е кабел насред София или пък дупка вдън гори тилилейски...... Резултат е равен !!!
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време и ние ходехме по всички възможни локви, езера, язовири и пр., и даже никой не ни знаеше къде сме, понеже тогава нямаше смарт часовници, телефони и там подобни глупости! Не сме се давили защото бяхме голяма група и много задружни, и ако някой изпаднеше в беда, другите веднага му се притичаха на помощ! Днес не стига че нямат детство, ами и го няма някогашното другарство и сплотеност
7
0
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 1 месец
Ами някои не оцеляваха или се повреждаха, просто не се правеха драми. Имаше здрав разум и максимата беше "човек си пати от акъла".
6
1
 
12
 
! Отговори
До бай Иван преди 1 месец
Байо, като се сетя какви сме ги вършили преди 50 години, чудя се как сме оцелели.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Три неща са сто процента сигурни:- виновни за необезопасения изкоп няма, няма и да има.-детето вече го няма -баса е спечелен
4
12
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Продуктите на демокрацията с отрицателно айкю, такива искахте, такива получихте ;) !!!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига пищяли, все някой бил виновен. Все едно може да се предвиди или избегне всичко. Ако не скочи в дълбока кална локва заради бас, ще си прави селфи върху парапет на мост или покрив на влак. Дарвин работи, живота си тече.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бащата верно почернял.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Едва след инцидента изкопът е обезопасен, образувано е и досъдебно производство" Аааа, добре, добре, не е умряло напразно детето! Добре!