Водолази събраха килограми отпадъци от морето до Св. Анастасия

Екологичната инициатива се провежда за пета поредна година
20 юни 2021 13:01, Ния Христова
7
Водолази събраха килограми отпадъци от морето до Св. Анастасия
Снимка: БГНЕС
Около 30 водолази от цялата страна се включиха в екологичната инициатива за по-чисто Черно море, съобщи БГНЕс. За пета поредна година те се гмурнаха на дъното на морето край остров Света Анастасия край Бургас. 
 
Оказа се, че в сравнение с минали години, тази година морското дъно е по-чисто. От водата бяха извадени килограми отпадъци, сред които стари котви, моряшки въжета, джапанки, но пластмасата беше малко. Водолазите разказват, че миналата година от водата са вадени цели шезлонги.
 
"Няма пластмаса тази година, и хартия няма, което значи, че каузата е била добра", каза пред БГНЕС водолазът Димитър Ковачев. 
 
Водолазите извадиха и миди, които бяха приготвени на тенекия.
 
В Бургас се провежда миден уикенд и туристите на острова бяха приятно изненадани с морския деликатес, който бе сервиран с островна билкова бира.
 
Остров Света Анастасия е туристическа атракция и управителят му Павлин Димитров призова туристите да не изхвърлят отпадъците си в морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
чистач преди 2 години
Каква е тази глупава островна билкова бира.
3
1
 
2
 
! Отговори
ето преди 2 години
Ето ни на!!! Каква картинка само! Цялата държава е затънала в отпадъци, някои се виждат, други в морето, трети - в планините, там има вкл. дюшеци и мивки! Манталитет, драги братя и сестри! Превърнали сме държавата в... сметище.
2
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ НО Е ПЛАТЕНО ОТ ЕС , ЗА ПАРИЧКИТЕ СА ОТИШЛИ :) СОЛТА РАЗЯЖДА С ВРЕМЕТО МЕТАЛА А И СТЪКЛОТО СЕ СТОПЯВА!! ПРОБЛЕМА В МОРЕТАТА И ОКЕАНИТЕ Е ПЛАСТМАСАТА НО ТЯ Е НА ПОВЪРХНОСТТА НЕ НА ДЪНОТО!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те са стотици тонове. Какави килограми...