След референдум: Ще се отдели ли Обзор от Несебър?

Жетели на морския град излизат на протест
24 юни 2021 09:46, Ния Христова
11
След референдум: Ще се отдели ли Обзор от Несебър?
Снимка: БГНЕС
Жители на Обзор излизат на протест. На Еньовден, празникът на града, хората възнамеряват да блокират движението по пътя Бургас - Варна, съобщи bTV.
 
Хората смятат, че община Несебър не се грижи нито за града, нито за бизнеса. Причината за протеста е провеждането на контрареферендум. През февруари жители на Обзор и още шест съседни села гласуваха на референдум да се отделят от Несебър в отделна самостоятелна община.
 
Протестиращите казват, че няма да спират движението, но ще раздават флагчета и отворено писмо с исканията си на преминаващите коли.
 
Все още се очаква указа на президента, но тече преброяване. По закон не може да има териториално административно отделяне, докато не приключи преброяването. 
 
Протестът е планиран да започне в 10:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Заинтерисован преди 2 години
Всички знаем,че за провеждането на този референдум по времето на Бойко много институции бяха леко подминати,да кажем леко прескочени,което противоречи със закона.Възрастните хора в малките села около Обзор лекооо подведени.Сега когато властта се смени няма как да да си продължат безаконията,защото Боко вече го няма и дано го няма за в бъдеще.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в тоталитаризма се крадеше чрез централната власт и сега тридесет години няма местна власт независима. За Несебър е удобно да е една и да им прибира парите на малките. А разпледелението им да не се прави. Така е и в София. Един кмет на 1 500 000 души.Никъде го няма тива в ЕС.Има го в Москва за 14 000 000
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Несебър няма как да огрее навсякъде. И всеки го знае , че корупцията е точно в това да се размива от крадене групови , каквато е тази община.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царството на тиквата се разпада на шеста скорост
4
1
 
1
 
! Отговори
дфсад преди 2 години
Ха, че Обзор не е ли отделна община? Защо си мисля, че навремето беше?
3
0
 
8
 
! Отговори
На подсъдимия кмет преди 2 години
несебърски не му дреме.И да го осъдят,е изгори нЕкой малък бушон.Тук общински чиновници са с по много апартаменти, а общински съветници със хотели.Най-богатата Община, със празна хазна и голям дълг за връщане.Проядена Община от кражби и корупция.С право искат да се отделят обзорци.
2
6
 
7
 
! Отговори
до Браво преди 2 години
Ти да не мислиш ,че като всички пари идват в София , та ги взимат софиянци - ми Не !София е пълна Мизерия - няма тротуари , дупкии, обрасли дървета,храсти -джунгла, мръсотия и катакомби . Милиарди опраскаха с 200 за паршивото метро и "ремонти".
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има да ЧАКАТ от 10 годишно узурпиране на власт от и-----ТИ