Очаква се засилен трафик към морето, полицаите на пътя

Агресивните водачи ще бъдат санкционирани на място
25 юни 2021 14:40, Анисия Иванова
13
Очаква се засилен трафик към морето, полицаите на пътя
Снимка: БГНЕС

Заради очаквания засилен трафик към морето полицията стартира нова специализирана операция. Тя ще бъде разделена в два етапа и приключва в неделя. Това обяви Николай Крушарски от "Пътна полиция" към ГДНП на брифинг пред журналисти.

"Първият етап ще бъде насочен към превенцията и присъствие от страна на служителите на пътната полиция по магистралите, първокласните и второкласен пътища. Основната наша задача е да бъдем видими, колегите ще се влеят в трафика и ще бъдат с включени сигнални светлини", обясни Крушарски, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че агресивните водачи ще бъдат извеждани от пътя и санкционирани на място.

Вторият етап на операцията засяга контрола на водачи в цялата страна и той ще следи дали те са под въздействие на алкохол или наркотични вещества, за използването на колана, наличие на гражданска отговорност и дали не нарушават демонстративно правилата на пътя.

Крушарски отчете резултатите и от приключилата у нас, миналата седмица, специализирана полицейска операция, провеждаща се във всички страни членки на ЕС, по линия на ROADPOL.

„Само за една седмица са проверени над 30 000 водача на превозни средства, като 285 от тях са установени да управляват под въздействие на алкохол, а 75 управляват МПС под въздействие на наркотични вещества“, обяви той.

По думите му през тази година се наблюдава ръст по отношение на загиналите, но по отношения на тежко ранените има лек спад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те някой са такива ***, че не познават закона за движение по пътищата, а са сложени да съблюдават спазването му. Въобще тотална деградация в тая пропаднала държава.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията в България само усложнява живота на данъкоплатците и улеснява живота на престъпниците. Като резултати мога да кажа, че сме на първо място по умрели на пътя в Европа, като тия които починат в болница след катастрофа не влизат в статистиката, а вторият след нас е с двойно по-малко починали на пътя.
9
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 2 години
До ПолицаитеЕдин шкембелия спира ТИР на магистралата и застанал на средата ня платното.. Едва спрях от 140км в час иначе щеше да го залепя като муха на стъклото, та остави това ами и колата ще ми строши
8
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Полицаите на пътя какво? От заглавието не става ясно. Ако съм употребил амфетамини, кокаин или кофеин /все стимуланти, а не упойващи/ ще ме санкционират ли?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм един премиер ще ви докарам до просешка тояга,че и до село да не можете да идете..
6
1
 
6
 
! Отговори
Полицаите преди 2 години
на пътя - това полиция ли е тези шкембета?!! По-добре без тях те са единствено предпоставка за ПТП!!
5
1
 
4
 
! Отговори
На нашето море преди 2 години
Код кафяво
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е тоя зор да се пържиш на 40 градуса и да гледаш мазни кифли по пясъка ...
3
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Аз също отивам на...хладно,на хижа Белмекен,ама магистрала не ми трябва по маршрута София-гр.Костенец-гр.Белово-Юндола -хижа Белмекен.Моля софиянци да не се отклоняват по този маршрут и...органите да не ме спират,за да стигна по...бързо. (платено...съобщение)
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, които смятат че Живко от Варна не може да направи 1 жена истински шастлива, всъщност те грешат ! Той може, само пари да има, ше може !
1
1
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Що не ги оставите Нурсовете, да подскачат по така наречената автомагистрала, да им падат пломбите и да скачат по мантинелите.Управия няма.