Шеф на ДНСК: "Златен век" е подкрепен и от общината, и от държавата

Случаят със сградата започва още през 1996 г., каза Влади Калинов
2 юли 2021 11:50, Ния Христова
19
Шеф на ДНСК: "Златен век" е подкрепен и от общината, и от държавата
Снимка: БГНЕС
"Виждам последователна подкрепа за "Златен век" от началото досега. Случаят със сградата започва през далечната 1996 г., като през цялото време и общината, и държавата са подкрепяли изграждането й". Това каза в ефира на bTV арх. Влади Калинов, шеф на ДНСК. 
 
Той категорично заяви, че строежът е спрян, защото разрешителното за него е валидно до 11 януари 2020 г. Според Калинов издаването на строителната площадка "тотално игнорира всички останали презаверки", тъй като тя означава ново разрешение за строителство.
 
"Това откриване се прави веднъж, а не два пъти", каза още Калинов.
 
"Мнението на "Артекс" е, че срокът за завършване на проекта е 10 г. от започване на строителството и е определена датата 11 януари 2020 г. Това е в два или повече документа", коментира шефът на ДНСК.
Още по темата
 
Арх. Плавен Мирянов, собственик на "Артекс", коментира, че разрешителното е валидно най-малко до 2022 г. 
 
"Имах няколко разговора с "Артекс" и не разбирам защо те не поискат ново разрешение за строеж", допълни Калинов.
 
Той каза още, че ще обжалва решението на съда за спиране на забраната за строеж на "Златен век". 
 
Казусът с плаж "Смокиня"
 
"ДНСК е подала сигнал до прокуратурата за плаж "Смокиня", каза арх. Влади Калинов.
 
"Формално говорим за преместваеми обекти на плаж "Смокеня - север", само че аз личн осмятам, че става въпрос за монтажно строителство", коментира още Калинов.
 
Според него отговорността в момента е на главния архитект на Созопол. "Той можеше да каже на тези, които внасят проектите "този проект не е за преместваемо съоръжение", допълни шофът на ДНСК. 

19
Още от Страната
В жегите без море разхлаждането е на басейна, как ги контролират?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комунистите Яне Сандански, Гоце Делчев и Христо Ботьов са македонци!
15
0
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 3 седмици
Само питам: сградата на ИПК Родина, дигната в края на хепи соц-а и отлежаваща с години като ***? При това говорим за сграда, която беше завършена. Това, че от нея за известно време се ползваше само печатницата, е друга бира. Но историята на останалите етажи над нея не илюстрират ли казаното от теб? Ами тъй наречената Детска болница в двора на Медицинска академия? Вторачиш ли се малко повече, навсякъде ще откриеш примери и паметници на недалнодвидни решения...
14
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 седмици
КОЙ РАЗСЛЕДВА АРТЕКС ЗА" ПОДАРЕНИТЕ" ЖИЛИЩА НА БИВШИ ВЕЛМОЖИ С ЧАСТНИ АСАНСЬОРИ И + ????? КОЙ РАЗСЛЕДВА СЛАВИ КАЛИНОВ ЗА ВОПИЮЩАТА МУ КОРУПЦИЯ ?????? МАЙКАТА НА КАЛИНОВ ЗНАЕ ЛИ -КАКВО АНТИНАРОДНО ПРОДАЖНО Е ПРОИЗВЕЛА ?????
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая сграда трябва да се разруши защото е изградена на основата на ПОДКУПИ !!!Оня мишок МирянОФ дето се прави на миряянине долно корумпе!!!Затвор за тоя !!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Златен век е напълно законен. Не премете на бизнеса, червени изчадия!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама разбира се че е подкрепен от община и държава. Давани са кинти навсякъде .Но Боко ги спря щото не му платиха такса спокойствие 60 милиона евро.И това се знае от мнооого хора.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Строежът беше спрян от банкянския идйод, за да ги муфти за пари, а сегашните не смеят да го пуснат, за да не ги обвинят в пристрастност. Пълно мало умие е да построиш 20 етажа бетон и да ги оставиш да се рушат.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В сегашната предизборна ситуация има една коренна разлика от положението преди 4 април. Тогава големият въпрос беше дали ГЕРБ заедно със своите помагачи (и патерици) от ДПС и "Патриотите" ще имат мнозинство и шанс да управляват. Такава вероятност сега няма - подобно мнозинство вече изглежда математически невъзможно, дори и временно скрилите лидерите си "Патриоти" да успеят да се доберат до новото Народно събрание.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Небостъргачите в Ню Йорк също са преместваеми обекти. Строили са ги по същия начин като преместваемия обект на Смокиня.
7
3
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 седмици
Да, за да могат след това да о*ерат и оп*каят всичко. Друго си е да има лафки на плажа, а отзад в храстите да се търкаля всичкият бокyук. На кой му трябва плаж изобщо? Мнението ти е нежелано и вредно, по-добре не мисли и не говори.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Май доста гербави крадци ще трябва да връщат папки.За никого не тайна, че Артекс е на Шайката и дълго време не ги ловяха никакви закони и проверки.
5
8
 
3
 
! Отговори
Има не малко преди 3 седмици
такива казуси на опити строеж да бъде спрян, но що веднъж вече е издадено разрешение съдът винаги отсъжда в полза на устойчивостта на инвестицията - така е по Конституция.
4
6
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 седмици
Пиша за Златен век, не за плажа смешнико! И ако става въпрос за преместваеми обекти не виждам нищо лошо в това да се разположат такива на плажа, от където хората да могат да си купят храна и напитки.
3
0
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 3 седмици
Защо да не се пречи на никого да поставя бетонни фундаменти в пясъка на плажа ли? Простотията не само не ти е простила на теб конкретно, а направо те е отнесла. Не е истина какви неща се пишат тук, боже.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И защо трябва да се пречи на който и да е било да строи? С тази злоба и завист ще си останем бедни - простотията не прощава на никой.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички под ножа, най-вече архитектите. Очакваме осъдени ефективно хора в затвора в тая държава, вече десетилетия наред.