Затварят парка за танцуващи мечки в Белица заради нападнатата жена

Кметът на Белица иска разрешително за отстрел на животното
2 юли 2021 10:32, Ния Христова
44
Затварят парка за танцуващи мечки в Белица заради нападнатата жена
Снимка: БГНЕС
Затварят Парка за танцуващи мечки в Белица, докато районът не бъде обезопасен, съобщи bTV.
 
Кметът на Белица настоява за разрешително за отстрел на животното. Горските смятат, че това е тригодишно мече.
Още по темата
 
Причината за искането е нападението на жена от мечка край парка, докато тя била за гъби. Жената е с множество наранявания и разкъсвания от лявата страна на тялото.
 
В момента е настанена в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тик гледам има ***, които не са излизали никога от града и защитават мечката! Умнокрасавци сър! Такива сигурно ако видят малко мече, вместо да бягат, ще отидат да го гушкат!
23
0
 
5
 
! Отговори
daweda преди 2 години
добре де... ония дето е намушкал момичето що не го отстрелят?
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пич, бабите по селата нямат Кауфланд, че да минат евтинджос с гъбите! Ходят и си ги берат в гората принципно...
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си се наврял там. Ти ходиш с компания. Ти пречиш на мечката да съществува спокойно... И после някой ти е виновен, че си изяден. Еми, да си мислил. Знам, че за някой това е трудно и болезнено занимание, но не виждам защо трябва да убиваме красиви животни, понеже някаква е решила да мине евтинджос, вместо да си купи гъбите.
20
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове стига глупости. Мечката някак е успяла да излезе от загражденията на парка. Опасна е и напада хора. Няма друго разумно решение за момента освен отстрел. Не ми обяснявайте, че цял живот ще седите в големия град и никога няма да излезете на разходка сред природата... Понеже попаднете ли на агресивна мечка на открито, последното което ще ви мине през акъла е да спасите живота на "мечето".
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечките в музея и зоопарка. А в природата - само на отдалечени от населени места зони, които да са известни на хората. Резервати. Алчните ловни стопанства развъждат мечки за отстрел, а като не дойдат клиенти, пускат мечките в гората. И без храна мечките започват да нападат селяни и туристи. За печалбата на няколко гербера, хората стават на храна.
18
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Тази българска поговорка не е измислена случайно. Гората е домът на мечката, нормално е да го защитава. А тая гъбоберачка, с компания от още минимум десет човека всеки се досеща от какъв етнос е. И историята вероятно не е разкана правдоподобно.
17
8
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Да затварят сичко !
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar PowerХабитатът на днешния човек са градовете и курортите, за съжаление. Интернет пространството също. Не е нормално, но това е положението. Който иска друг живот, да се съобразява с хабитата на животните. Той си е техен.
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз незнам, кой дири тая женичка по горите, при положение, че има диви животни. Все едно да ида за цветя в резерват в Африка и да се разхождам спокойно мислейки си, че няма да ме изяде някой хищник. Хубаво искаш за гъби, ама ходи в някакъв близък район, не да ми се шмули по горите. Ужас е това да срещнеш мечка сигурно, но и човек не трябва да си го търси.
14
6
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Старата школа: Аз ще ти отговоря по същия начин. Защо тя ходи в хабитата на човека :) ?
13
9
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До ВЪЗМУЩЕНИЕ: Пълни глупости ! Аз също съм част от природата и когато съм застрашен имам пълното право да се пазя точно както се пази и мечката. В природата по силния оцелява. Може да ти звучи лошо, но това е естествения подбор :)
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да го отстрелят не могат ли да го преместят в резерват в друга държава? Иначе жалко за животинката.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** ХВАНЕТЕ МЕЧЕТЗа съжаление диво животно, нападнало човек, не подлежи на "превъзпитание". В зоопарка кого може да напада - гледачите или посетителите?
10
5
 
10
 
! Отговори
Егати преди 2 години
За мечко-любителите - мечките по принцип избягват човека, чуват го отдалеч и се оттеглят. Отделно, човека не е храна за мечката. Ако мечка нападне човек - това е изключение, за мечките. И ще нападне отново, при следваща среща. За това трябва да се отстрелват такива "смели" индивиди.
9
9
 
11
 
! Отговори
ТЪПАЦИ ХВАНЕТЕ МЕЧЕТ преди 2 години
И ГО СЛОЖЕТЕ В ЗООПАРКАВМЕСТО ДА ГО УБИВАТЕ
8
4
 
9
 
! Отговори
пише "край парк преди 2 години
функционално неграмотни писатели на коментари, паркът следва да има ограда, и извън нея да няма заплаха за хората. квалификации можете да пишете ако пострадалата е влязла да бере вътре в затвореното при мечките.отстрелва се всяко животно, нападнало човек.половата зрялост на мечката настъпва на 4-годишна възраст, нападателят е на 3 години, така че с писанието ви за отглеждане на малки мога да си избърша... ръцете.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВЪЗМУЩЕНИЕ.... Тя жената откъде да знае, че бродят мечки наоколо? И че са в размножителен период? Макар че казват, че мечката е тригодишна и не е ясно, за какъв размножителен период говориш. Има ли предупредителни табели наоколо. Те май не са много мечките в България и би следвало да се знае, къде са им индивидуалните територии. Къде са предупредителните табели? Като ви е грежа за мечките, инициирайте или лично сложете такива.
6
10
 
33
 
! Отговори
ВЪЗМУЩЕНИЕ преди 2 години
Хайде сега да изтрепем всички мечки, щото хората се бутат вечно, където не им е работа и не мислят с главите си...Когато се месиш в природата и представляваш заплаха за естествените й местообитатели, нормално те да се защитават. Мечките имат размножителни периоди, периоди на отглеждане на малки и т.н..какво търси тая жена там по време на тези периоди? Човека знае само да вреди, но не и да помага! И после убиваме невинните животни, чиито популации се мъчим да запазим толкова време!
5
11
 
1
 
! Отговори
bar преди 2 години
Радев е виновен!!