Голям пожар унищожи 300 декара масиви край Пловдив

Загубите за стопаните на масивите са за десетки хиляди левове
4 юли 2021 18:13, Нели Христова
9
Голям пожар унищожи 300 декара масиви край Пловдив
Снимка: БГНЕС

Голям пожар в Пловдивско унищожи близо 300 декара житни масиви. Огънят е пламнал малко преди 23 часа снощи в площи с пшеница между селата Рогош и Скутаре, съобщи БНТ.

Напълно унищожени са около 300 декара насаждения. Бързата намеса на изпратените на място пет екипа на пловдивската пожарна е предотвратила ликвидирането на други 300 декара с пшеница.

Огънят е горял върху стари оризища. Това допълнително е затруднило достъпа на специализираната техника, коментираха за БНТ от Районната служба по пожарна безопасност в Пловдив.

В гасеното на пламъците са участвали и доброволци.

Разследването за причините за пожара продължава.

Изключва се обаче версията той да е умишлен. По-скоро се касае за небрежност при боравене с открит огън или изпусната незагасена цигара.

Тежкият инцидент става буквално на прага на жътвата. Загубите за стопаните на масивите са за десетки хиляди левове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТКЗСсъгласно новите разпоредби, ако на нивата ти е регистриран пожар, ти режат субсидиите. Така че ако някой ще сее фиктивно, няма никакъв интерес да пали. От друга страна, ако си честен земеделец и някой запали огън, който обхване и твоята нива, ти режат субсидиите без значение, че не си виновен.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1аре стига с глупостите. Да не би земеделците да изнасят пшеницата, че те да са наказаните? За тази работа си има прекупвачи, така че идеята ти е абсурдна. Що се отнася до хляба - питай фурните защо купуват нискокачествено брашно. Те месят хляба, не земеделците.
4
2
 
4
 
! Отговори
Нямам думи преди 2 години
палежите са типични за управлението на бсп
3
1
 
4
 
! Отговори
ТКЗС преди 2 години
а сигурно ли е че са били засети ? или сме взели едни европари , изгорел е треволяка и сега ше искаме обезщетение . това си е стар номер .
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По бай Тошово време Милицията охраняваше стотиците хиляди декара засети с пшеница. Точно по товава време преди жетва охраната беше най засилена и не се разрешаваше на хора да преминават покрай пшеничните блокове. Покрай нивите се разораваше по няколко бразди за да неможе случайна искра от автомобилите да запали пшеницата. Но тогава имаше държава която се гришжеше за всичко. А сега има Мутри които се грижат да се наместят в парламата на 10 000 лв заплатки а народа под вода да не дига пепел.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Бог гледа и наказва. Нашата пшеница я изнасят а ни вкарват бо..*** и вижте какъв хляб ядем с набухватели. Помните ли онзи хубав типов добруджа и бял хляб. Коричката беше истинска срединката му като душичка защото се правеше от истинско пшенично брашно. Във фурните миришеше на хляб а сега мирише на ***. Честита ви демоникрация скачачи и вирачи на двата пръсто които сега са ви заврени от зад.