Арести за купен вот, сред тях и общински съветник от Поморие

Мизата е от 5 до 150 лв., предлагат се и храни
Обновена: 8 юли 2021 15:06 | 8 юли 2021 15:03, Ния Христова
21
До момента 24 души са арестувани в Бургаско за купуване на гласове. Това съобщиха от МВР и прокуратурата в Бургас, предаде Bulgaria ON AIR. Мизата за глас е от 5 до 150 лева. 
 
Акциите в областта продължават.
 
Днес сутринта в община Поморие са извършени два ареста - на общински съветник и на друг човек, за купуване на гласове в село Бата.
 
По непотвърдена информация става въпрос за общинския съветник, който е влязъл с преференциален вот от ДПС Пламен Огнянов, който в момента е независим.
 
От прокуратурата и МВР в Бургас дадоха подробности какво представлява схемата за купуване на гласове.
 
"Към сутрешните часове на деня образуваните в национален мащаб досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите са 45. От тях 16 са на територията на областната дирекция на МВР - Бургас", посочи директорът на МВР- Бургас комисар Калоян Калоянов.
 
"Друг механизъм е предлагане на хранителни продукти - брашно, колбаси, макарони и т.н. Има обещания за опростяване на заеми към определени физически лица, извършващи незаконна лихварска дейност. Има обещания за предоставяне на ваучери за дребна техника. Натъквали сме се на договори за трудови правоотношения, в които размерът на заплата на лицата е петцифрена сума", каза окръжният прокурор Георги Чинев.
 
От МВР и прокуратурата казаха, че акциите за купуване на гласове в Бургаско ще продължат включително и в изборния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборите са купени от хората с пари. Лъжат ни, че има народовластие. Народовластие трябва да замени чуждата дума "демокрация".........................Думата "демокрация" вече е с негативно значение и трябва да се замени с българскта дума народовластие...................Десните никога няма да използват българската дума "народовластие", защото те искат олигокрация.
15
1
 
2
 
! Отговори
Равносметка преди 2 години
Кандидат депутат т Изправи се, мутри вън с обвинение за купуване на гласовеОбщински съветник от ДПС с обвинение за купуване на гласовеКмет от село Бата за 5 мандат, последния от листата на Герб, с обвинение за купуване на гласове
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "Ама тук как срамежливо са нарекли втория арестуван "друг човек". А той е кметът на село Бата Георги Георгиев, издигнат от ГЕРБ, по другите медии си го пише." По другите медии пише също, че е кмет там от 5 мандата. Дълго преди ГЕРБ да ги е имало. А ти, борецо за информираност, защо "пропусна" така да го кажеш това, М? :)))
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До шимпанзе от ИТН "Алоу, неграмотните чалгарчета, да ви прочета статията на глас а :))) Дотук са заловили "купувачи" от изпразнените мутри на сестра Галева и некъф депесарин." Да, но на тях не им плащат да четат какво пише в статията, а да фабрикуват определени внушения .... като шефовете им в Служебното правителство, в Президентството, та чак до Кремъл.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастите са се развилнели, но няма връщане за тях.
11
1
 
10
 
! Отговори
КУПЕНИЯ ВОТ, преди 2 години
Да седи в ареста дълго време,да му дойде акъла ! Не може някой си,да разиграва и подиграва народа ни ! За такива жалост да няма !.
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тук как срамежливо са нарекли втория арестуван "друг човек". А той е кметът на село Бата Георги Георгиев, издигнат от ГЕРБ, по другите медии си го пише.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кмета който са "хванали"" е 5ти мандат кмет: преди да има ГЕРБ :)))) Общинския съветник от ДПС който са хванали, е бил изключен от ДПС преди време, защото .... отказал да освободи мястото си на друг от партията в листатата. Излиза, че полицията в момента помага на ДПС и БСП :)))) СлучаЕност? Не мисля. :)))))
8
2
 
20
 
! Отговори
аз преди 2 години
Няма член на ДПС с чисто свидетелство за съдимост
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Имаш предвид Борисов като ходи да моли гласове от Ердоган в Турция ли?
6
2
 
9
 
! Отговори
ЦИК преди 2 години
ИЗБОТИТЕ СЕ ОТЛАГАТ ПОРАДИ ЛИПСА НА ИЗБИРАТЕЛИ
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брашно и макарони и на цял един народ му е решена съдбата....И после нека ми каже някой, че когато службите си вършат работата е "реваншизъм". Ако всеки си е на мястото в тази държава, наистина може и да се оправим.
4
7
 
17
 
! Отговори
Доживяхме преди 2 години
Мачкай хлебаррките Бойко (Ражков)
3
7
 
26
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Гербаджийският кмет на село явно не е разбрал, че баце вече не управлява и МВР вече ловят, а не подпомагат купуването на гласове от хунтата.
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герп остава без избиратели !
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво рашков ти си наи добрият