Разрешиха видеозаснемането и излъчването при отчитане на изборните резултати

Няма да се снимат избирателните списъци, съобщиха от ЦИК
10 юли 2021 10:50, Петя Славова
58
Разрешиха видеозаснемането и излъчването при отчитане на изборните резултати
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия реши да има видеозаснемане и видеоизлъчване в реално време в изборното помещение на избирателна секция, при отчитане на резултатите от вота.

То ще се осъществява след края на изборния ден - при обявяване на гласуването за приключило. Няма да се снимат избирателните списъци, подчертават в решението си от ЦИК.

Още по темата

Снимането в реално време може да се прилага в Секционната избирателна комисия при установяване на резултатите от гласуването; при броене на хартиени бюлетини в избирателни секции, в които е гласувано с такива, както и в процеса на съставяне и попълване на секционния протокол с резултатите от гласуването в избирателната секция.

Решението на ЦИК е взето на основание на текстове от Изборния кодекс, според които при отварянето на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването в изборното помещение, може да присъстват кандидати, застъпници и представители на партии, коалиции и инициативни комитети, наблюдатели,  по един регистриран анкетьор от регистрирана социологическа агенция и представители на средствата за масово осведомяване.

Осигурява им се пряка видимост, включително чрез видеозаснемане или видеоизлъчване при спазване изискванията за защита на личните данни при преброяване на гласовете. Осигурява им се и пряка видимост при приемането и проверката на протоколите на СИК, както и прехвърлянето на данните от записващото техническо устройство в РИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ще видиш кой може да мисли.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Aз мисля че не можеш да мислиш
42
3
 
5
 
! Отговори
умната утре! преди 2 години
То е ясно, че чалгарошапкарите са нагласили вече резултатите. Хубавото е, че са *** и алчни и ще се изпотрепат няколко дни след изборите и ще им цъфнат ocpaните зaдници :)
41
1
 
5
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
АМА НЕМА К'ВО ДА СЕ 4УДИТЕ, НАПРАВО СИ ГЛАСУВАЙТЕ ОТ ДОМА ,НА ЛИ4НИЯ КОМП !
40
4
 
2
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
Чета и не мога да повярвам на очите си. Вие, перманентните глосоподаващи, на какво се надявате и мислите ли, че с размотаването си до компютърните урни ще промените нещо?! Когато напуснах България хората все още бяха у ред. Сега виждам много поражения от кемтрейлите. Ще напиша писмо до ООН, с настояване да преустановят токсичните пръскания, защото резултатът е постигнат.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко друго са готови да направят: видеонаблюдение, жандармерия за сплашване, *** за наблюдение, само да НЕ се броят бележките издавани от машините ------////------ Нали имате застъпници - нека броят нележките.
38
3
 
4
 
! Отговори
махарадж преди 2 години
Гласуването е скъпо мероприятие за наивници които си вярват че живеят демократично и че техния вот е важен на следващите избори вече ще можем и дистанционно и гласоподавателите вече ще са 99%
37
6
 
10
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
Чудесно, значи резултатът на ГЕРБ може да падне с още 3-4 %, колкото бяха зулумите на тъмно, когато никой не снимаше какво се случва.
36
6
 
12
 
! Отговори
Dj преди 2 години
Гербери, какви антикомунисти се пишете бе нещастници? Крадци и мутри, но висиш ли, демократи
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брех МВР не си е вършило така работата от не знам кога... горките герб :))))
34
2
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Милички червенотиквенотичковчета, защо на никого не направи впечатление че броене на отрязаците от машинното гласуване няма да се прави.!!! Защо ли??? Защото там е заровено кучето на манипулациите. Честито на всички балъци които не са предвидени.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко друго са готови да направят: видеонаблюдение, жандармерия за сплашване, *** за наблюдение, само да НЕ се броят бележките издавани от машините, в които е написано за коя партия, и за коя личност, е гласувано...Защото данните от бележките никога няма да съвпаднат с отчетените резултати....и язък за милионите, които са дадени на хакери и фирмата на мадурко за да натъкмят резултатите, които са нужни на фигуранти, шутове, черепи, бойкика, галева, прокопчо, бея и други мутри и престъпни
32
9
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Добре че пак ще има радево управление да изчегърта и изстърже гробарските кърлежи присвоили си държавата!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 31/32 "А кой да заведе дело срещу него?Каскета ли?Ха,ха,ха!" Кьовеши. Аре бе, нали знаете за "престъпленията" му. Давайте ги на Кьовеши, щом при Гешев не може. Къде сте?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 Приятел, за разлика от теб, някои хора имат нормален живот и с нищо не са "приключили". Приключил си ти, който освен да лапнеш кукичката и да те извадят от водата докато пляскаш с опашка за нищо друго не си кадърен. Точно ТИ днес цял ден ще седиш в този форум да пишеш същите глупости.
29
8
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
А кой да заведе дело срещу него?Каскета ли?Ха,ха,ха!
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30 "Дайте доказателства за кражбите и корупцията бе тpoловете нeщастни и жалки...!" Бойко толкова много е крал, че досега няма и едно заведено дело срещу него ....
27
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На *** му дай само да приглася на тълпата, която плюе по Бойко и ГЕРБ без да има реално основание за това. Дайте доказателства за кражбите и корупцията бе тpoловете нeщастни и жалки...!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "но бог вижда всичко и бави,но не прощава." Нищо чудно, че говориш така. Комунистите са твоите богове и сега те колят и бесят. Не се притенсявай, ще дойде Видовден.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ta rashkov otlichno se vazpolzval ot sekretnite informacii v darjavnite slujbi na rbg...samo 19 bg imoti toi i bednata mu nozariuska...chestito nov sobstvenik na overgaz i novo voenno usa obuchenie s amerikanski stastlivi usmivki na armeiskite bg halturadjii v gr.ignatievo!