В събота отново ще е горещо, градусите до 37°

В понеделник започва захлаждане
4
В събота отново ще е горещо, градусите до 37°
Снимка: Pixabay

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно.

Временни увеличения на облачността ще има на места в крайните северозападни райони и там ще превали. Утре ще е предимно слънчево и отново горещо.

Около и след обяд над крайните западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, прогнозират от НИМХ.

На места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°.
 
По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.
 
В неделя и понеделник ще е слънчево и горещо, но над Западна България в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има превалявания, придружени с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от изток. Максималните температури в неделя ще са между 32° и 37°, от понеделник ще започнат да се понижават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: слънцевремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
До ЗЕМЯТА НЕ ДИШААко земните ресурси са разпределени правилно и не минават през призмата на парите, Земята може да храни много повече хора от 8 милиарда! За тази цел е нужно да минем на ресурсно базирана икономика, което алчните богаташи няма да позволят.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като вас и Любка Кумчева ако презсказваше времето щяха да й бият шута на вторият ден. Да ви напомням ли че за събота и неделя го даваха валежи и спадане на температурите. Къде отидохте за понеделник а после ще стане за четвъртък. Любка Кумчува без сателити познаваше времето само с международен обмен на информация по телефона. Кой им плаща заплатите на тези метеоролози ние с нашите данъци ли.