Пандемия от катастрофи през последните два месеца и половина

Жертвите на войната по пътищата с 40 повече от миналата година
Обновена: 18 юли 2021 15:32 | 18 юли 2021 15:16, Камелия Цветанова
121
Пандемия от катастрофи през последните два месеца и половина
Снимка: БГНЕС

Това, което се случва през последните два месеца и половина, е пандемия от тежки пътнотранспортни произшествия. От началото на май има 125 загинали по пътищата, което е с 40 души повече спрямо същия период от миналата година. Това заяви пред bTV експертът Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност и бивш директор на КАТ-София.

Още по темата

 
„АМ „Тракия“ е една изключително опасна магистрала и това се дължи, освен че е стара и още на проектно ниво има доста опуснати грешки, но и на това, че България продължава да бъде единствената страна в ЕС, в която максимално разрешената скорост по магистралите е 140 км/ч. По нашите магистрали масово се кара със 180 км/ч и въпреки това пътната полиция не контролира движението“, добави той.

Според Милчев друг сериозен проблем на АМ „Тракия“ е поддръжката ѝ. 

Анализ на Института за пътна безопасност показва, че политическата нестабилност също е един от факторите, защото „държавните експерти абдикират да работят в политическа нестабилност, те се снишават и изчакват да се преориентират“.

Експертът коментира и тежката катастрофа с непълнолетни край Сатовча. Автомобилът е шофиран от 17-годишно момиче с шофьорска книжка издадена в САЩ.
 
„Законът казва две неща: първо, в него е посочено на каква възраст каква категория автомобил можеш да управляваш. В случая такъв автомобил може да се управлява след 18-годишна възраст. Следващото нещо, което е посочено е, че български граждани могат да управляват с чуждестранно свидетелство, извън ЕС, до три месеца от влизането в страната“, обясни Милчев.

Той допълни, че в тази ситуация водачът няма 18 г. и не може да управлява автомобил от тази категория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
16
 
! Отговори
До КамитУ преди 2 години
За значението на думата пандемия - бърза справка в тълковен речник..... ***.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 Забравил си да добавиш и Путин!
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43В БГ ако немаш кола, значи не си човек... хахахаха :) Аз имам, но толкова ме дразни да карам и от време на време да се псувам с некой шофер дошъл от на май ната си, че взимам градския транспорт :)) Хем има климатик, хем като отида некаде, мога да си позволя биричка :))
44
41
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакси се набива на очи фактът, че бумът на катастрофи е веднага след началото на управлението на Румен Радев и поголовните уволнения в МВР и КАТ извършени от неговите хора. Липсва пълен контрол по пътищата, пълна абдикация от задълженията на служебното правителство да следи за реда.
43
3
 
32
 
! Отговори
Пазете се хора преди 2 години
Българина зад волана луд с картечница
42
7
 
8
 
! Отговори
G преди 2 години
Извергите от ВАГ групата са най-опасни на пътя,безмозъчни същества!
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътища каквито и да има българина доказа чее е ди от на пътя..Онзи ден присичам на зелен светофар на зебра и две коли не една хем завиват и аз съм с очевадно предимство върху мен отпсувах си
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Магистрали ЛЕШ. Бързали са да резнат лентата. А фирмата е спестила парите за маркировката. Явно това се води за изправен път в България, който може да бъде пуснат в експлоатация.
39
8
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Къде са сега Кожуха, Кантара и Аню да искат масова ваксинация срещу катастрофите, та да придобием стаден имунитет срещу тях?
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Магистрали ЛЕШПитай си бате ти Бойко :)) На калпавите шофьорчета дори дърветата които пазят сянка им пречат, тъй че не мога да ти отговоря :))
37
6
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Къде са сега Кожуха, Кантара и Аню да искат мадива ваксинация срещу катастрофите, та да придобием стаден имунитет срещу тях?
36
3
 
21
 
! Отговори
Магистрали ЛЕШ преди 2 години
Няма пътища. Оня ден карах по междуградски път БЕЗ МАРКИРОВКА и БЕЗ ЗНАЦИ, но с положен чисто нов, черен черен асвалт. Това нормално ли е?
35
10
 
2
 
! Отговори
Веселинъ7112136860 преди 2 години
Пригответе се за влажен студ. Влагата и студът са едно от оръжията на евреите срещу нас. Влагата убива костите ни,растителността и докарва силнипростуди,които еврео-арабските медици детектират,посредсвом фалшивите тестове Ковид. Пандемитя от катастрофи се извършваот САЩ,Русия,Арабите сунитии шиити,Турция и Израел. Опитват да внушат,че идва второ някакво си пришествие на база край на света. Имитират природни феномени и стихии с употреба на военна технология. Бензинъти газта в автомобилите Ви е пр
34
7
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
"Пандемия" е нарочно насаждана психоза!Не виждате ли че нарочно и във всичко вкарват "пандемия " и "коронавирус"Такава е опорната им точка..да тормозят и психясват народа!
33
0
 
19
 
! Отговори
преди 2 години
"Пандемия" е "глобална, световна епидемия", Камелия... С акцент на "глобална".А доколко изобщо "епидемия" е подходяща дума в използвания контекст е отделна дискусия.
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХристоНема пари да си направи зъбите, обаче ще има 2 таралясника, отде толкова акъл не знам :)) От толкова трошки втора употреба, нормален човек не може да отиде като спокоен граждананин да си купи нещо в магазина, който се намира на 100 метра :)
31
1
 
10
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Хора, които убиват по независимо къв начин други хора, значи действат срещу природата !
30
7
 
25
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Всичките злини за България са че едно време за столица са направили калното,затънтено и баталясало от кравешки фъш кои село Софето, населено с брадясали и с хитри очички шопе-Адрешковци,облечени с омазани *** антерии и транспорт от волски каруци!
29
0
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 2 години
Пичага, това, че ти си на държавна хранилка и/или ти падат крадливи пари, не означава че видиш ли само герп трябва да печелят, за да си добре
28
13
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Умолявам тези от четящите,които са етнически българи да отворят онова гнусно четиво "стар завет" и прочетат онези места които разказват за зловещите еврейски нападиянад невинният Канаански народ. Ние сме Канаан,тоест Ханаан. Уверявам Ви почтенността на думите си.Българските Канове са поледните владетели на Канаан. С французите и въобще келтите сме един и същ народ,разделен от гърците. Та случващото се сега е копие на онова от евейският завет със злото.Няма Европа,защото не сме евреи.Тук е Канаа